Principala încăpere a Secţiei de Împrumut a Bibliotecii Judeţene “I.A. Bassarabescu” s-a transformat în Sala Centenar, un loc unde veţi putea afla din volume valoroase tot ceea ce doriţi să ştiţi despre istoria poporului român, despre Marea Unire şi despre cei care au luptat pentru a o înfăptui.

Inaugurarea Sălii Centenar a avut loc luni, 13 august, în prezenţa a zeci de oameni de cultură, pasionaţi de istorie, de artă, oameni politici, feţe bisericeşti şi invitaţi speciali ai noului director al Bibliotecii Judeţene, Daniela Bardan.

Ea a precizat că aceasta este o primă activitate dintr-un şir de astfel de evenimente menite să aducă mai aproape instituţia de cultură şi giurgiuvenii.

“Vrem să ne îndreptăm atenţia şi către judeţ. Biblioteca a stat aici, cititorii au stat acasă şi nu prea s-au mai întâlnit. Sperăm să schimbăm acest lucru, pentru că această instituţie de cultură este menită să ne unească. Cartea este un tonic- miracol şi eternitate, aşa cum a spus Tudor Vianu”, a declarat Daniela Bardan.

După slujba de sfinţire, bibliotecarii Georgeta Iconare şi Stricna Stângă au prezentate mai multe volume deosebite: Martin Luther- Biblia 1571, Biblia de la Blaj 1795 -Antim Ivireanu (tipograf)- Sevastos Chimenitul (autor) – Eortologiu 1701.

Şi soţia fostului director Dan Mucenic a prezentat fragmente din manuscrise cu o valoare inestimabilă.

Mă bucur că, în timp ce în țară sunt tensiuni, la Giurgiu celebrăm Centenarul. După cum am afirmat, Cultura și Biserica au unit poporul și trebuie să fie la loc de cinste.
Vă mulțumesc pentru invitația dumneavoastră de a participa la inaugurarea Sălii Centenar din cadrul Bibliotecii Judeţene „I.A. Bassarabescu” Giurgiu, la Secţia de Împrumut din strada Ştefan cel Mare. Totodată, vă felicit pentru organizarea acestui eveniment. Mi-aș dori ca în fiecare localitate să existe astfel de manifestări, iar copiii să se bucure de educație, în special ținând cont de faptul că principala dimensiune a Centenarului este aceea educativă, pentru că tânăra generație, societatea românească în ansamblu, trebuie să-și însușească valorile, atitudinile și convingerile patriotice și să înțeleagă mesajul și sacrificiul generației Marii Uniri”
, a spus senatorul Niculae Bădălău, invitat să ia cuvântul.

La eveniment a fost prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, care a declarat, după inaugurarea de azi:  Mi-a făcut o deosebită plăcere să particip, astăzi, la inaugurarea Sălii Centenar din cadrul Bibliotecii Judeţene „I.A. Bassarabescu” Giurgiu, la Secţia de Împrumut din strada Ştefan cel Mare.

Felicit noua conducere a instituţiei de cultură pentru acest eveniment! Mult succes în implementarea tuturor proiectelor culturale şi la cât mai multe astfel de activităţi!

În calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Giurgiu, îi asigur pe colegii de la Biblioteca Judeţeană „I.A. Bassarabescu” Giurgiu de întreg sprijinul meu şi al echipei mele!”

De asemenea, au răspuns invitaţiei Danielei Bardan primari giurgiuveni, directorii instituţiilor de cultură din Giurgiu, dar şi Episcopul Ambrozie.

Mai multe fotografii de la eveniment, AICI: https://www.facebook.com/pg/Giurgiu-Net-Oficial-1869080486709220/photos/?tab=album&album_id=2204213713195894

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.