Un alt subiect dezbătut la conferinţa de presă a PSD Giurgiu, joi, 12 iulie, a fost deficitul de medici specialişti cu care confruntă nu doar judeţul Giurgiu, ci întreaga ţară.

Deputatul PSD de Giurgiu, medicul Cristina Elena Dinu a amintit faptul că cei din conducerea Spitalului Judeţean şi a Consiliului Judeţean Giurgiu fac eforturi susţinute pentru a mări echipa de medici. „Astfel, în ultima perioadă, au fost scoase la concurs 30 de posturi de medici specialişti pentru care s-au prezentat doar patru candidaţi, doi dintre ei promovând examenul, până în acest moment. Este vorba despre un medic oncolog şi un specialist în obstetrică-ginecologie.

M-am alăturat acestor eforturi şi am luat legătura cu mai mulţi medici rezidenţi din ultimii ani de specialitate din specialităţile deficitare la Giurgiu, încercând, astfel, să-i atragem şi pe medicii rezidenţi să vină către spitalul nostru.

În momentul în care discutăm, prin grija Consiliului Judeţean, medicilor li se oferă facilităţi să profeseze aici. Mă refer la plata navetei sau la asigurarea unor locuinţe de serviciu, cât şi la asigurarea salariilor stabilite prin noile măsuri guvernamentale.

O altă propunere pe care am făcut-o atât Ministerului Educaţiei, cât şi Ministerului Sănătăţii este aceea de a fi scoase la rezidenţiat în primul rând şi în număr mai mare posturi în specialităţile deficitare la nivel naţional.

Prin eforturi conjugate ale tuturor celor cărora chiar le pasă de sănătatea oamenilor, îmi doresc să reuşim să asigurăm asistenţa medicală în Giurgiu în toate specialităţile”, spune Cristina Elena Dinu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.