Modernizarea Spitalului Giurgiu a fost unul dintre subiectele principale ale conferinţei de presă de astăzi a PSD Giurgiu, proiectele aferente fiind prezentate de către preşedintele Consiliului Judeţean şi al PSD Giurgiu, Marian Mina.

„Pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu am demarat un amplu proces de modernizare, dar acest lucru înseamnă un volum mare de muncă şi, astfel, este nevoie de timp şi de răbdare. Cred, însă, că, în circa 2-3 ani, Giurgiu va avea unul dintre cele mai moderne spitale din ţară. Vă reamintesc, astfel, de proiectul de reabilitare, extindere şi dotare pentru Spitalul Nou, ce va fi realizat prin Compania Naţională de Investiţii. În acelaşi timp, împreună cu cei din conducerea Spitalului Giurgiu, avem în vedere dotarea cu aparatură medicală de ultimă generaţie. Anul trecut şi anul acesta, s-au depus eforturi mari pentru a fi achiziţionată aparatură medicală în valoare de aproximativ 1.700.000 de lei”, a declarat Marian Mina.

El a vorbit şi despre lucrările la „Spitalul Vechi”. „Am finalizat unele lucrări, urmează şi altele, mai ales la acoperişul acestuia. Aşa cum ştiţi, în anii anteriori, s-au făcut reparaţii la imobile, dar acoperişul nu a beneficiat de astfel de lucrări, deci riscam să cadă peste clădiri. Am reabilitat Secţia de Neurologie, instalaţia electrică a fost înlocuită complet, subsolul a fost reabilitat şi modernizat. Spaţiile erau într-o stare tehnică precară, respectivului spaţiu dându-i-se şi o nouă destinaţie, aceea de spaţiu administrativ, pentru arhivă, nu doar de subsol tehnic”, a zis Mina.

Lucrările de înlocuire a acoperişului la clădirile „spitalului vechi” se ridică la aproape 400.000 de lei, cele la secţia de Neurologie, la peste 480.000 de lei, iar cele de reparaţii la instalaţia de alimentare cu energie electrică, la aproape 480.000 de lei.

„După lupte seculare, avem, iată, şi un proiect ce a intrat în linie dreaptă pentru curtea Spitalului Judeţean. Am reuşit să urcăm documentaţia pe SEAP şi sperăm ca săptămâna viitoare să deschidem ofertele. Aceeaşi atenţie o acordăm şi secţiei de la Vadu Lat, vor fi şi acolo lucrări de reabilitare şi modernizare.

Vă reamintesc faptul că, acum 2 ani, când am preluat conducerea Consiliului Judeţean Giurgiu, Spitalul avea datorii de 7 miliarde de lei vechi. Am reuşit să le reducem la circa 2,5 miliarde şi sper să rămânem la 1 miliard, până la sfârşitul acestui an.

Îi rog pe locuitorii acestui judeţ să mai aibă un pic de răbdare, pentru că este greu să faci în doar 2-3 ani cât n-au făcut alţii în câteva mandate. Şi îi mai rog să aibă încredere pentru că am demonstrat deja că nu îi dezamăgim, că ne ţinem mereu de cuvânt!”, a mai declarat Marian Mina, în conferinţă de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.