Este, într-adevăr, o bucurie şi o onoare să îl cunoşti pe giurgiuveanul Ioan Cioară, colonel în rezervă, un om de o modestie remarcabilă, cu poftă de poveşti şi, evident, de viaţă.

Întrebat care este secretul longevităţii sale, Ioan Cioară răspunde: „echilibrul, să crezi în Dumnezeu şi să nu minţi!”.

A fost prizonier de război, a fost decorat de Regele Mihai, este un erou naţional cu care Giurgiu ar trebui să se mândrească, iar astăzi, luni, 9 iulie, colonelul (r) Ioan Cioară a fost sărbătorit, cu ocazia împlinirii vârstei de 100 de ani, la Prefectura Giurgiu.

„Activitatea noastră face parte din campania Ministerului de Interne O viaţă cât un centenar. Am mai sărbătorit şi alte două doamne din Crevedia şi Gostinari, iar astăzi, avem onoarea să îl sărbătorim şi pe domnul colonel, cu bucuria că îl cunoaştem!”, a spus prefectul Lavinia Crişu.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, s-a declarat onorat să participe la eveniment. „Domnul colonel merită tot respectul nostru! Este un erou naţional şi întreaga sa viaţă a pus-o în slujba ţării!”, a zis Mina.

Colonelul (r) Cioară a ţinut un scurt discurs al cărui mesaj principal a fost acela al „unităţii”. „Dacă nu suntem uniţi, nu putem învinge. Sunt impresionat de ceea ce aţi făcut pentru mine! Este necesar ca, în aceste vremuri să fim nişte oameni care ştiu exact pe ce potecă trebuie să păşească!”, a spus colonelul care, înainte să înceapă ceremonia, le-a povestit celor curioşi câteva dintre întâmplările sale memorabile.

CLICK PE IMAGINI PENTRU A LE MĂRI!

El a primit din partea Prefecturii, a CJ Giurgiu, dar şi a şefilor instituţiilor subordonate MAI daruri speciale pe care le-a sărutat şi le-a strâns la piept cu emoţie.

Mai multe imagini, AICI: https://www.facebook.com/pg/Giurgiu-Net-Oficial-1869080486709220/photos/?tab=album&album_id=2166334383650494

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.