Aşa cum ne-au învăţat, se fac că uită că, atunci când erau ei pe cai mari la Giurgiu, procentul de promovabilitate la bacalaureat era la fel cu cel din prezent. Poate chiar mai mic. Se fac că uită că au avut ani mulţi, mulţi la dispoziţie ca să schimbe ceva în sistemul de educaţie la nivel judeţean(şi naţional), dar n-au făcut absolut nimic în sensul ăsta. Doar au schimbat directori cu ai lor ca să se asigure de una-alta…

Se fac că uită că au avut şi ei miniştri, inspectori şi directori, deci şi frâie pentru o măsură bună, cât de mică, dar dau vina, copilăreşte, pe cei care sunt acum la Putere că, de fapt, ei, PDL-PNL, n-au schimbat decât datele vacanţelor şi fluturaşii de salariu cu unii foarte mici….

Politizând nesimţit subiectul Bac-ului, PNL-iştii giurgiuveni au mai lansat azi, în conferinţă de presă, o ipoteză pe sistemu’ portocaliu. Mai exact, referindu-se la liceele din mediul rural unde procentul de promovabilitate al Examenului Maturităţii a fost extrem de mic sau chiar zero(asta e rău, desigur!), ei au sugerat că primarii mai bine le-ar închide. N-au zis chiar aşa, ci au zis că de ce le mai ţin… Pentru conformitate am completat.

Foarte inteligent! Ca şi cu spitalele. Mai închideţi din ele, dă-le dreaq!

De ce să modernizăm unităţile de învăţământ, să umblăm puţin la mentalitatea dascălilor, a părinţilor, a elevilor, să umblăm esenţial la condiţiile în care învaţă, la schimbarea modului de predare, la updatarea sistemului în sine, la atragerea tinerilor către şcoală, când putem să mai tăiem din ele, dă-le dreaq? Adică, domnule Marin Anton şi domnule Costel Dumitru, dacă primarii închid liceele şi elevii vor face naveta la Giurgiu sau la Bucureşti, la zeci de kilometri distanţă, asta e soluţia voastră pentru creşterea ratei de promovabilitate la Bac? Sunteţi fantastici, pe bune!

Probabil, pe aceeaşi logică aţi făcut „praf” şi infrastructura rutieră cât aţi fost la putere în Giurgiu.

Decât să se strice drumurile, mai bine nu le mai facem, ca să nu aibă ce să se strice, nu? Decât să modernizăm spitalele şi să majorăm salariile medicilor şi asistenţilor, mai bine le închidem, ca să facem economie la bugetul care s-a cam scurs în buzunarele pretenilor(unii condamnaţi cu executare pentru nebunii d-astea), nu?

N-am auzit din guriţele ‘mneavoastră nicio idee de redeschidere a şcolilor profesionale, de stimulare a tinerilor să înveţe o meserie, de încurajare a dascălilor să schimbe puţin modul de predare, ca să concureze cu „tableta” şi Iphone-ul, cât se poate, cât să nu-i mai pierdem pe drum. Nimic.

Să le închidem, dă-le dreaq, că şi-asa sunt multe! Şi, eventual, să dăm banii bisericilor ca să avem unde să ne rugăm toţi pentru elevii care, odată ce termină XII clase, habar n-au ce vor să facă în viaţă. Şi pe care îi învăţaţi doar să iasă în stradă şi să dea vina pe Dragnea şi pe  PSD că n-au ieşit direct directori de pe băncile liceului, că aşa aud la voi, când vă exprimaţi public. Când vine vorba despre locurile de muncă pe care nu le vrea nimeni, deşi toţi se plâng că nu au unde lucra, le transmiteţi(chiar în conferinţă de presă) că… cum(sîc!) să meargă să lucreze pe 1.000 de lei? Auzi, ce fraieri!

Fraţilor, trebuie să înceapă de undeva şi nu aplecaţi, pe câmp sau la fundul bătrânilor, în faţa străinilor! Atât de orbiţi sunteţi în mica voastră opoziţie, că, în afară de a vă lăuda că cei pe care i-au meditat profesorii voştri PNL-işti au promovat(şi vreţi să şi puneţi foto cu ei pe Facebook, nepolitic, siguuur), nu faceţi nimic concret pentru a schimba ceva în sistemul ăsta! N-aţi făcut şi nici nu veţi face.

Huo!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.