Ambarcaţiunile cu motor nu mai pot avea acces la mai puţin de 300 de metri de zonele în care înoată turiştii, pentru evitarea accidentelor, se arată într-un Ordin al ministrului Turismului, Bogdan Trif, privind noile reglementări din domeniul agrementului nautic. Conform unui comunicat de presă al Ministerului Turismului, schimbările sunt legate de zonele în care pot avea loc sporturile nautice.

„Concret, cei care vor să desfăşoare activităţi de agrement nautic cu ambarcaţiuni cu motor trebuie, de acum, să aibă delimitat perimetrul în care pot lansa ambarcaţiunile la apă.
De asemenea, pe o distanţă de 300 de metri de la zona în care turiştii pot înota vor avea acces doar ambarcaţiunile fără motor. După acest perimetru balizat corespunzător vor putea fi folosite şi mijloacele de agrement nautic cu motor. Astfel, vor fi evitate accidente precum cele în care turiştii au fost răniţi de ambarcaţiunile care circulau cu viteză”, este precizat în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, o astfel de reglementare era absolut necesară, având în vedere că agrementul nautic este un fenomen care a luat amploare, mai ales pe litoral. „De aceea, am considerat că acest ordin trebuie dat cât mai repede. Nu mai putem permite ca, pe litoralul Mării Negre sau în oricare alt loc în care oamenii vin să se relaxeze sau să practice sporturi acvatice, să mai fie incidente nefericite. Totodată, îndemn turiştii care îşi petrec deja vacanţa pe litoral să respecte recomandările salvamarilor’”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif, citat în comunicat.

Imediat după publicarea acestui ordin în Monitorul Oficial, Direcţia de Control a Ministerului Turismului va desfăşura acţiuni de îndrumare pe litoral pentru respectarea noilor prevederi.

Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.