Reprezentanţii Poliţiei Giurgiu au transmis, recent, un comunicat de presă prin intermediul căruia precizează că, tot de la începutul lui 2018, au fost efectuate în mai multe oraşe 46 de percheziţii la persoane bănuite că fac parte din reţelele de contrabandişti cu ţigări, fiind dispuse măsuri preventive pentru 27 de persoane.

„Contrabanda cu țigări este o zonă infracțională aflată permanent în atenția polițiștilor giurgiuveni care și-au propus să abordeze toate laturile ilicite, începând cu rețelele importante care procură și introduc în țară, până la distribuitorii stradali care creează o stare de disconfort public.

(…) În cadrul activităților desfășurate în operațiunile complexe, s-au executat 5 acțiuni de prindere în flagrant a persoanelor care transportau țigări de contrabandă, în urma cărora, au fost confiscate 376.060 de țigarete.

Totodată, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, prin activitățile zilnice desfășurate în teren, au confiscat numai în cursul anului 2018, peste 40.000 de țigarete de la un număr de 26 de distribuitori, care sunt cercetați pentru infracțiuni la acest regim”, se arată în comunicat.

Conform sursei citate, pe lângă activitățile desfășurate în teren, care se materializează prin confiscarea cantităților de țigări găsite asupra distribuitorilor stradali și întocmirea actelor procedurale, zilnic sunt adunate informații care sunt exploatate și asamblate în probatoriul complex, privind activitățile infracționale ale rețelelor importante, care aprovizionează piața.

„Documentarea activității de contrabandă, presupune un volum mare de activități, având în vedere ramificația grupărilor implicate, necesitatea colaborării cu autoritățile din țările din care provin țigaretele, aspecte ce se află permanent în atenția poliției giurgiuvene”, mai anunţă oamenii legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.