Într-o recentă conferinţă de presă, parlamentarul social-democrat a dezbătut şi câteva dintre cele mai importante subiecte naţionale, referitoare la modificările aprobate în Senat, în cazul Codului Administrativ, respectiv Codului Penal şi de Procedură Penală.

„Aşa cum ştiţi, una dintre modificările făcute Codului Administrativ se referă la indemnizaţiile pentru primari. Unii le-au zis pensii speciale, dar este un termen inexact. Considerăm că, după trei, patru sau cinci mandate de edil-şef, merită un venit decent.  O altă modificare vizează prefecţii care vor deveni secretari de stat. La rândul lor subprefecţii vor fi subsecretari de stat, putând, astfel, avea o funcţie politică. Este timpul să terminăm cu ipocrizia asta cu prefectul care este apolitic. El e pus acolo de un guvern politic şi reprezintă executivul respectiv în teritoriu. Apoi, am susţinut mereu că unele deconcentrate trebuie să treacă la autorităţile judeţene. Este şi cazul Apelor Române care, în caz de inundaţii, conlucrează cu ISU, Prefectura, Consiliul Judeţean, nu prea văd legătura cu centrul”, a spus Niculae Bădălău.

În ceea ce priveşte Codul de Procedură Penală, senatorul a spus că, dincolo de controverse, modificările sunt echitabile. „Unii au spus că a trecut prea repede prin Parlament. Proiectul de modificare a Codului de Procedură Penală este în dezbatere publică de un an! Era normal să îşi urmeze cursul acum. Aveam pese 100 de Hotărâri ale Curţii Constituţionale ce trebuiau transpuse şi asta am făcut, alături de respectarea directivei Uniunii Europene, referitor la prezumţia de nevinovăţie. Dacă nu luam măsurile conform Directivei menţionate, am fi plătit penalităţi de 100.000 de euro pe zi. O altă măsură se referă la interzicerea publicării în presă a datelor dintr-un dosar, lucru ce s-a petrecut până acum şi care poate influenţa desfăşurarea procesului. Ne dorim un stat democratic, nu poliţienesc şi trebuie să punem capăt exceselor. Trebuie să avem grijă de cetăţeni, să le fie respectate drepturile, altfel intrăm în dictatură. Eu cred în domnia legii, nu într-o dictatură a legii”, a declarat Niculae Bădălău.

El a mai spus şi că nu poţi distruge viaţa şi cariera unui om, „doar pe suspiciuni”, şi nici nu e normal ca o persoană să îşi aducă aminte de o infracţiune după 10-15 ani. „Suspiciuni avem multe, dar ne trebuie şi probe ca să aflăm adevărul. Nu poţi să distrugi familia unui om, ca mai apoi să îţi ceri scuze sau nici măcar atât!”, a subliniat Niculae Bădălău.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.