Într-o recentă conferinţă de presă, primarul comunei Ogrezeni, Jean Jipa, a anunţat că a fost amânată acordarea unui aviz în Comisia pentru Administraţie a Camerei Deputaţilor cu privire la trecerea Bălţii Hobaia din administrarea Apelor Române în cea a Consiliului Judeţean Giurgiu. La întâlnirea cu presa locală, joi, 21 iunie, senatorul Niculae Bădălău, iniţiatorul proiectului de lege care a trecut deja de Senat, a fost întrebat care este motivul amânării menţionate.

Demnitarul social-democrat a explicat:

„Aşa cum ştiţi, iniţiativa legislativă a primit înainte de votul din Senat aviz negativ de la Guvern. Motivul este acela că acumularea de apă respectivă este de grad B, adică are o importanţă deosebită în cazul unor inundaţii. Astfel, trebuie schimbată legea pentru a include şi Apele Române, ca rol de intervenţie în asemenea cazuri. Am participat la şedinţa Comisiei pentru Administraţie a Camerei Deputaţilor, am explicat şi acolo care sunt motivele proiectului şi s-a convenit asupra unui amendament. Vom face şi acest lucru şi sper ca în toamnă să avem proiectul trecut şi de Camera Deputaţilor(for decizional, n.r.). Vă reamintesc faptul că vorbim despre o lege organică ce a trecut în Senat, cu două treimi, fiind votată şi de PSD, PNL, UDMR”, a spus Niculae Bădălău.

Întrebat, de asemenea, cum crede că se vor poziţiona deputaţii ALDE, fiind ştiut că unii senatori din acest partid nu au votat proiectul, parlamentarul PSD de Giurgiu şi-a exprimat încrederea că liderul ALDE Giurgiu, Toma Petcu, „nu vrea să blocheze proiectele de dezvoltare ale judeţului”.

„Nu putem pune interesele unui singur om(cu referire la Dan Pasat, n.r.) mai presus de dreptul a mii de oameni. Nu este vorba de nicio duşmănie, nu vreau nimic, nu-mi trebuie nicio baltă, dar este clar că situaţia Bălţii din Hobaia, în acest moment, nu aduce niciun avantaj judeţului Giurgiu, comunei Ogrezeni şi nici statului român. Firma Pescarul este în faliment, sunt zero lei la bugete din exploatarea zonei respective. Nu e normal să găsim o soluţie astfel încât, aşa cum este acum la Comana, să realizăm venituri pentru comunităţile noastre?”, a mai afirmat Niculae Bădălău.

CITEŞTE ŞI: http://giurgiu-net.ro/archives/60526

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.