Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummel, se află, astăzi, într-o vizită, în municipiul Giurgiu. Excelenţa SA a participat, mai întâi, la o demonstraţie de salvare din apă făcută de voluntari ai Crucii Roşii Giurgiu, dar a vizitat şi Colegiul Naţional „Ion Maiorescu”.

Prima oprire a Excelentei Sale a fost la Colegiul Național “Ion Maiorescu”, acolo unde  a putut admira costume populare romanesti purtate de tinerele eleve, a ascultat Corul Vlăsceanca pregatit de doamna profesor Carmen Pețanca, a discutat cu tinerii (în limba engleză), a cunoscut studenți giurgiuveni în Marea Britanie și a aflat povestea acestui liceu de elită din municipiu. A primit in dar o ie tradițională, o hartă a României Mari și un DVD cu opera poetului național, Mihai Eminescu.

Vizita la Giurgiu a continuat la sediul Crucii Rosii, acolo unde a putut afla despre activitatea desfasurată de filiala Giurgiu a celei mai cunoscute Organizații Non-Guvernamentale din lume, de la președintele Victor Boiangiu și directorul Marian Măcelaru. Momentul cel mai impresionant, asa cum s-a exprimat Excelența Sa, a fost la Dunare acolo unde a asistat la un exercitiu de salvare din apa desfăşurat de voluntarii filialei de Cruce Rosie Giurgiu.

(sursă foto: Facebook- Crucea Roşie Giurgiu)

Mai apoi, Ambasadorul Paul Brummel, a participat, la Primăria Giurgiu, la discuţii cu prefectul Lavinia Crişu, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, şi cu primarul Nicolae Barbu.

Printre temele abordate se numără învăţământul românesc şi cel britanic, activitatea Crucii Roşii, economie, problema forţei de muncă, relaţiile transfrontaliere cu Bulgaria, turismul şi infrastructura din România. De asemenea, au fost dezbătute şi subiecte precum Brexit, intrarea României în Schenghen, vulnerabilităţi şi eventuale bariere între Marea Britanie şi România.

Diseară, Excelenţa SA, Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, va asista la un concert găzuit de Ateneul „Nicolae Bălănesu”, iar mâine, de la ora 11.00, va fi prezent la Muzeul Judeţean „Teohari Antonescu”,

Potrivit reprezentanţilor Muzeului din Giurgiu, vizita ambasadorului britanic se desfășoară în cadrul Campaniei de diplomație publică #BritainInRomania.

Acestă campanie este în al doilea an de desfășurare și urmarește să promoveze 5 mari teme, prin vizite regionale:

1)      Să celebreze munca ONG-urilor britanice

2)      Să promoveze legaturile bilaterale de-a lungul istoriei dintre Marea Britanie și România

3)      Să promoveze profunzimea legaturilor bilaterale în ceea ce privește comerțul, cooperarea pe apărare și oprirea criminalității .

4)      Să avanseze valorile britanice în ceea ce privește susținerea drepturilor omului și nediscriminarea pe bază de naționalitate, religie, orientare sexuală sau dizabilitate. Promovarea luptei împotriva corupției și transparența în viața publică.

5)      Să se focalizeze pe noua generație de tineri a României, având în vedere numarul mare de studenți români din Marea Britanie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.