Pilonul II de pensii, Legea achiziţiilor, dar şi Parteneriatul public-privat sunt alte câteva subiecte pe care senatorul social-democrat giurgiuvean Niculae Bădălău le-a dezvoltat, în conferinţă de presă, săptămâna trecută.

În ceea ce priveşte mult-discutatul Pilon II de pensii, demnitarul a punctat, o dată în plus, faptul că nimeni nu-l va desfiinţa. „PSD nu va lua nicio măsură care să ducă la desființarea Pilonului II de pensii. Românii au dreptul să știe care sunt beneficiile dacă țin banii în Pilonul I și II sau doar în Pilonul I, iar apoi au dreptul de a decide unde să-și țină banii de pensii(…). Precizez şi că avem bani de pensii şi de salarii, iar prin declaraţiile sale pe acest subiect, preşedintele Iohannis vrea doar să reducă încrederea românilor în Guvernarea PSD-ALDE. Şi pe plan local, auziţi şi dumneavoastră cine vorbeşte despre pensii! Marin Anton care a făcut parte din guvernarea PDL care a tăiat şi pensii şi salarii. Tupeul e maxim!”, a spus Niculae Bădălău.

În ceea ce priveşte Legea achiziţiilor publice, senatorul giurgiuvean a reamintit cât de necesare erau modificările aduse acesteia, pentru a debloca investiţii importante pentru autorităţile centrale, locale.

Despre modificări, AICI: http://www.ziare.com/eugen-orlando-teodorovici/stiri-eugen-orlando-teodorovici/guvernul-a-schimbat-substantial-legislatia-privind-achizitiile-publice-care-sunt-principalele-modificari-1515105

Referitor la Parteneriatul public- privat, Niculae Bădălău a reamintit faptul că prin noua lege, investițiile devin motor esențial de creștere economică! Guvernul PSD își respectă angajamentele și lansează deja marile proiecte care vor fi realizate în parteneriat public-privat ( PPP), imediat după ce legea PPP a fost adoptată.

Specialiştii PSD au anunţat deja, săptămâna trecută, faptul că prima listă de proiecte PPP prevede atragerea de investiții directe de 15-20 de miliarde de euro, în special în marea infrastructură.

În sistemul parteneriatului public-privat resursele financiare vor/pot fi asigurate și de partenerul privat.

Prin structura și mecanismul său parteneriatul public privat asigură o mult mai mare operativitate în execuția proiectului, diminuează drastic birocrația și reduce termenele.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.