Persoanele vârstnice beneficiare de servicii sociale în centrul din localitatea Oncești au primit, din partea Grupului de inițiativă și organizare Fiii Satului Oncești, invitația de a participa la sărbătoarea Rusaliilor, eveniment ce a avut loc duminică, 27 mai 2018 în curtea bisericii din localitate.
După slujba religioasă, persoanele vârstnice beneficiare de servicii sociale, însoțite de personalul centrului, au asistat la desfășurarea unor obiceiuri tradiționale ale comunității: spălatul copiilor pe picioare, servirea orezului cu lapte (colarez) și a scovergilor cu brânză, jocul Călușarilor din Oncești.

Bătrânii din cămin fac acum parte din comunitatea satului Oncești, de aceea ni s-a părut firesc să îi implicăm în viața acestei comunități. Cu mare drag i-am invitat, ne-a bucurat prezența lor aici”, a declarat Stelian Manea, reprezentant al Grupului de inițiativă și organizare Fiii Satului Oncești.

CLICK PE IMAGINI PENTRU A LE MĂRI!

“Mulțumim Grupului de inițiativă și organizare Fiii Satului Oncești. Centrul pentru persoane vârstnice este deschis spre comunitate, promovează contactele sociale și facilitează participarea beneficiarilor la activităţi de socializare şi de petrecere a timpului liber, invitația de participare la acest eveniment fiind binevenită”, a declarat si Cătălina Ene, șef al Centrului pentru persoane vârstnice Oncești.

Denisa Cristescu –  Consilier Compartimentul  Relaţii cu mass-media,

                    Direcția Generală de Asistență Socială si Protecția Copilului Giurgiu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.