Jandarmii giurgiuveni au asigurat astăzi măsurile de ordine și siguranță publică pe timpul Festivalului “Călușul ca pe Vlașca”. În apropierea sărbătorii de Rusalii, cetele de călușari din mai multe localități ale județului au plecat în paradă de la teatrul “Tudor Vianu” și s-au oprit în parcul “Mihai Vitezul”.

Având în vedere faptul că evoluția călușarilor a atras foarte multe persoane, jandarmii s-au asigurat că festivalul se va desfășura fără incidente.

În zilele următoare, jandarmii vor avea în atenție următoarele manifestări religioase și cultural-artistice de amploare:

  • Ziua comunei Prundu, în data de 27 mai a.c., pe stadionul din localitate;
  • Hramul mănăstirii“Sfântul Ioan Rusul”din Slobozia în data de 27 mai a.c.;
  • Slujbe religioase oficiate de Rusalii la biserici din municipiul Giurgiu, Bolintin Vale, Letca Nouă, Malu Spart și Drăgănescu în data de 28 mai a.c.;
  • “Marșul bucuriei”, manifestări cultural artistice și sportive de Ziua Internațională a Copilului”, pe pietonala Mircea cel Bătrân din municipiul Giurgiu, în parcul Alei, la sala de sport a Complexului sportiv “Marin Anastasovici” și la școala gimnazială nr. 5.

Pentru că se estimează participarea unui public numeros la aceste activități, Jandarmeria Giurgiu recomandă cetăţenilor să adopte un comportament civilizat şi să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi dacă observă persoane care sunt implicate în fapte antisociale.

 

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul – Jandarmeria Giurgiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.