Comuna Vărăşti şi primarul Adrian Măhălean sunt dovada că dacă vrei, poţi. Reprezintă dovada că, dacă vrei să faci lucruri trainice şi necesare comunităţii, nu te-mpiedici nici de birocraţie, nici de consilierii altor partide, nici de comoditatea unora sau, mă rog, nici de alte multe alte motive invocate sau inventate.

Social-democratul Adrian Măhălean a câştigat mai întâi alegerile, în 2016, iar apoi şi-a câştigat, treptat, încrederea, aprecierea şi respectul oamenilor din comuna pe care o păstoreşte. A reuşit, în doar 2 ani, să scoată Vărăşti la lumină, ba, mai mult, vorba sa, să scoată comuna „din noroi”.

Un bilanţ al realizărilor este potrivit, mereu, la ceas aniversar. Aşa că, duminică, 21 mai, la Ziua Comunei Vărăşti, primarul şi invitaţii săi, mulţumindu-le sutelor de săteni prezenţi la eveniment, le-au transmis gândurile lor.

„Vreau să vă mulţumesc pentru încrederea acordată acum 2 ani. Au fost 2 ani frumoşi, în care nici nu visam să avem atâtea realizări! Aceste realizări au fost posibile datorită echipei PSD Giurgiu, a domnului Niculae Bădălău, a preşedintelui Marian Mina, a tuturor de la un nivel mai mic, până în vârful ierarhiei. În plus, vreau să menţionez şi toate măsurile din Programul de Guvernare. Mai cu seamă, de programul „Tomate Româneşti”. Vă spun sincer, nu credeam că va fi un succes, dar a fost, iar pentru noi înseamnă mult acest ajutor. Am avut onoarea ca din 3.000 de localităţi, domnul ministru Daea, în 5 luni, a ales să ne viziteze tot pe noi. Este o onoare! Am spus o dată că vreau să scoatem Vărăştiul din noroi şi am reuşit! Le mulţumesc şi tuturor consilierilor locali pentru că au aprobat proiectele, nimeni nu s-a opus. Şi, ca atare, avem 10,5 kilometri de asfalt turnat, avem bani pentru extindere de apă, avem finanţaţi alţi 13,8 kilometri de drum, ceea ce înseamnă că scăpăm de noroi. Avem contract finanţat şi semnat pentru dispensar nou cu dotări pe măsură, în satul Dobreni, pentru ca oamenii să nu mai străbată atâta drum”, a amintit, primarul Adrian Radu Măhălean

La Ziua Comunei Vărăşti, a mers, ieri, şi ministrul Agriculturii, Petre Daea.

„Vă mulţumesc eu că mi-aţi dat ocazia, astăzi, într-o zi excepţională, cu un primar extraordinar, cu oameni politici pe care i-aţi ales şi vă reprezintă cu cinste, în administraţia judeţeană şi în Parlament, să petrecem împreună acest moment al bucuriei, al satisfacţiei, acest moment al împlinirii! Pentru că iată, după 2 ani, s-a născut acest program de a sărbători ziua comunei, odată cu naşterea unei decizii politice la nivelul comunei care a însemnat alegerea primarului dumneavoastră. Vreau să-l felicit astăzi pentru tot, dar şi pe dumneavoastră pentru că sunteţi harnici şi îl susţineţi. Eu am venit aici din respect pentru munca dumneavoastră, din respet pentru cei care au făcut aceste produse şi pe care îi asigur că şi anul acesta vor primi banii aşa cum i-au primit şi anul trecut”, le-a transmis celor prezenţi ministrul Daea.

A luat cuvântul şi preşedintele Consiliului Judeţean şi al PSD Giurgiu, Marian Mina.

La Mulţi ani, tuturor locuitorilor comunei Vărăşti! Ne bucurăm că suntem din nou în mijlocul dumneavoastră. Am venit acum 2 ani în campanie electorală şi v-am rugat să votaţi candidatul PSD, pe domnul Adrian Măhălean, promiţându-vă dezvoltare, asfalt, apă, şcoli moderne. Apoi, am venit anul trecut şi mi-am luat angajamentul că vom face cei doi kilometri de asfalt care leagă Vărăşti de DN 4, de judeţul Călăraşi. Astăzi, stau în faţa dumneavoastră şi vă spun că se lucrează la acel drum. Ne-am îndeplinit promisiunea şi cred că, în mare, ne-am îndeplinit toate promisiunile! Afirm cu încredere că, dintre primarii noi, domnul Măhălean a reuşit cele mai multe realizări, în doar 2 ani. La dumneavoastră se potriveşte vorba că omul sfinţeşte locul, iar domnul primar merită toate laudele”, a spus Mina.

Senatorul Niculae Bădălău le-a transmis toate gândurile bune sătenilor din Vărăşti.

„Este o onoare să fiu astăzi lângă dumneavoastră şi îmi face o mare plăcere! Sunteţi oameni vrednici, iar Vărăşti începe să arate ca o comună frumoasă. Aveţi un primar vrednic, toţi îl lăudaţi şi asta un lucru bun, înseamnă că sunteţi pe calea cea bună. La mulţi Ani, să fiţi sănătoşi şi să vă bucuraţi de copii şi de nepoţi!”, a afirmat Niculae Bădălău.

Deputatul Cristina Elena Dinu a spus, la rândul său, că se bucură că a avut din nou ocazia să participe la acest eveniment.

„Bine v-am regăsit! Este al doilea an când sunt lângă dumneavoastră la Ziua Comunei şi este o mare onoare. Nu ne-aţi acordat degeaba încrederea dumneavoastră! Aţi îndrăznit să credeţi în noi, să credeţi într-un primar destoinic, şi azi, la 2 ani de mandat, şi la aproape un an jumătate de guvernare PSD, încep să se vadă rezultatele. Comuna dumneavoastră şi nu numai se schimbă, viaţa dumneavoastră se schimbă prin măsuile pe care Guvernul României le-a luat şi le va lua în continuare. Doamne ajută să ne reîntâlnim sănătoşi, în fiecare an!”, a spus Dinu.

TEXT ŞI FOTO: Cătălina Sfetcu

MAI MULTE IMAGINI de la eveniment, AICI: https://www.facebook.com/pg/Giurgiu-Net-Oficial-1869080486709220/photos/?tab=album&album_id=2125918907692042

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.