Hotel Sud din Giurgiu a găzduit joi, 16 mai, conferinţa de lansare a proiectului ”Program avansat transfrontalier de instruire pentru administraţia judeţului Giurgiu şi Districtului Ruse”, implementat de Consiliul Judeţean Giurgiu în parteneriat cu Administrația Districtului Ruse – Beneficiar 2 şi  Municipalitatea Ţenovo Beneficiar 3.

” In cadrul proiectului se doreste cresterea capacitatii de cooperare si profesionalizarea personalului intre cele 3 autoritati publice si are ca obiective dotarea IT pentru personalul celor doua administratii, implementarea unui program de instruire pentru personal si schimburi de bune practici.

Membrilor care fac parte din echipa de proiect, le urez succes si  le transmit ca impreuna suntem o echipa si ca asteptarile cresc pentru ca proiectele cu finantare externa sunt cheia dezvoltarii regiunilor noastre”, a spus la întâlnire vicepreşedintele CJ Giurgiu, Lucian Corozel.

Proiectul este este cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională în cadrul Programului Interreg V-A Romania-Bulgaria 2014-2020, Axa prioritară nr.5 – O regiune eficientã, Obiectivul specific 5.1 Sporirea capacitãţii de cooperare şi eficienţei instituţiilor publice în context transfrontalier.

Valoarea totală eligibilă a proiectului 440.393,19 euro, din care:

  • 334,20 euro – valoare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională,reprezentând 85%;
  • 246,73 euro – cofinanţare de la bugetul naţional, reprezentând 13%;
  • 812,26 euro – contribuţia proprie a partenerilor, reprezentând 2%.

Obiectivul proiectului: creşterea capacităţii de cooperare între autorităţile publice din judeţul Giurgiu şi districtul Ruse prin instruirea personalului şi crearea unui cadru comun de cooperare în domeniile de interes comun.

Activităţile proiectului sunt următoarele:

1.Pregătirea proiectului;

2.Management de proiect;

3.Asigurarea unui cadru modern pentru activitatea celor trei instituţii;
4.”Economia verde” la nivelul regiunii transfrontaliere Ruse-Giurgiu;
5.Program de formare avansată;
6.Informare şi publicitate;
7.Schimb de bune practici în 2 țări membre UE;
8.Oportunităţi de investiții pentru viitor.

Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de 24 luni.

Rezultate: sporirea capacităţii de cooperare şi a eficienţei instituţiilor publice în contextul cooperării transfrontaliere, care va conduce la un nivel mai înalt de coordonare a instituţiilor publice din zona eligibilă şi la o calitate mai bună a acţiunilor administrative legate de accesarea fondurilor UE pentru zona transfrontalieră Giurgiu-Ruse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.