Acesta este titlul unei recente declaraţii politice făcute de către senatorul giurgiuvean Niculae Bădălău.

Redăm şi noi declaraţia, integral, în rândurile de mai jos!

„Dragi colegi,

Aşa cum am arătat şi cu alte ocazii, Programul Naţional de Dezvoltare Locală(PNDL) este, fără îndoială, unul dintre motoarele de dezvoltare a României. La nivelul întregii ţări, din 2013 şi până în prezent, pe PNDL I şi II au fost alocate peste 10 miliarde de euro unităţilor administrativ-teritoriale din toată ţara. Într-o vizită pe care a făcut-o la Giurgiu, la jumătatea lunii aprilie, viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării, a vorbit presei locale despre acest subiect şi cu mândrie redau ideea principală exprimată de oficial, aceea că judeţul din care provin nu a ratat acest tren al modernizării localităţilor rurale şi urbane.

Doar în prima etapă a PNDL, judeţului Giurgiu i-au fost alocaţi 600 de milioane de lei pentru 124 de investiţii, iar pe PNDL II avem 750 de milioane de lei pentru aproape 190 de obiective. Giurgiu a beneficiat, astfel, în cea de-a doua etapă a Programului Naţional de Dezvoltare Locală de cea mai mare sumă alocată în ţară şi mulţumim autorităţilor centrale pentru acest lucru!

Astfel, judeţul Giurgiu are finanţate 340 de obiective pe PNDL I şi II. Cele mai multe proiecte sunt pentru alimentări de apă, canalizare, drumuri, şcoli, creşe, grădiniţie, cămine culturale, dispensare şi iluminat public. Doresc să îi felicit pe primarii giurgiuveni care au lucrat eficient la proiectele câştigătoare şi, din discuţiile cu preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, înţeleg că aproape toate lucrările finanţate prin PNDL II sunt deja urcate pe SEAP şi se află în etapa de validare.

Un aspect esenţial este acela că PNDL a funcţionat şi funcţionează foarte bine, iar efectuarea plăţilor nu depăşeşte 2 săptămâni de la semnarea contractelor.

În cadrul întâlnirii de la Giurgiu, despre care am amintit mai sus, şi secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Adrian Gâdea a felicitat autorităţile publice giurgiuvene pentru implicare şi a reamintit faptul că în baza unei Ordonanţe de Guvern, sumele aflate deja pe contracte semnate în 2017, dar necheltuite, vor putea fi reportate în 2018 pentru investiţii realizate anul acesta.

La fel de importante pentru dezvoltarea judeţului Giurgiu sunt şi proiectele derulate prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii sau cu fonduri europene. În acest sens, am profitat de prezenţa la Giurgiu a vicepremierului Paul Stănescu şi i-am amintit de proiectul privind reabilitarea şi modernizarea unei clădiri foarte importante pentru Giurgiu, “Fosta Prefectură”, dar şi despre proiectele pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu şi unitatea sanitară din Bolintin-Vale. De asemenea, ne dorim ca şi clădirile din Vama Giurgiu să fie modernizate, tot prin Compania Naţională de Investiţii, pentru că Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu deserveşte nu doar judeţul nostru, ci o ţară întreagă.

 

Vă mulţumesc!

 

Senator PSD Niculae Bădălău”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.