Tinerii social-democraţi giurgiuveni au organizat, seara trecută, un spectacol umanitar la care au cântat special pentru Luca artişti naţionali şi locali de muzică populară.

Sala mare a Teatrului „Tudor Vianu” s-a umplut, iar suma de care micuţul Luca are nevoie pentru două operaţii şi tratament a fost strânsă aproape în totalitate. Au venit la spectacol personalităţi politice, oameni de cultură, oameni simpli, tineri, adulţi, cu toţii reuşind să strângă într-o singură seară câteva sute de milioane de lei vechi.

CLICK PE IMAGINI PENTRU A LE MĂRI!

“Sunt foarte bucuros pentru că spectacolul de seara trecută, organizat de tinerii social-democraţi pentru micuţul Luca, a fost un mare succes!

Giurgiuvenii au umplut sala mare a Teatrului “Tudor Vianu” şi, de asemenea, am reuşit să strângem împreună câteva sute de milioane de lei vechi.

Vă mulţumesc tuturor pentru că aţi venit şi aţi întins o mână de ajutor semenilor noştri! Le mulţumesc artiştilor care au venit să cânte la Giurgiu special pentru Luca şi îi felicit pe colegii mei de la TSD pentru organizare şi implicare!”, a scris preşedintele PSD şi al Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, pe pagina sa de Facebook.

“După o seară încărcată de emoție, am aflat că, la spectacolul umanitar organizat de TSD Giurgiu, s-a strâns aproape toată suma de care are nevoie micuţul Luca, un băieţel, în vârstă de 7 ani, diagnosticat cu rahitism hipofosfatemic, pentru două operaţii la Spitalul Ponderas.

Cu mare bucurie m-am uitat în jurul meu, văzând câţi oameni s-au strâns, aseară, la Teatrul „Tudor Vianu” din municipiu. Cred în umanitate, în dorinţa de a te face de folos şi de a-i ajuta pe ceilalţi, iar acea seară specială a arătat că ele există!
Şi mai cred că este un lucru extraordinar că un copil, de 7 ani, şi suferinţa lui au avut puterea de a ne înmuia inimile şi de a ne face să fim acolo!

La fel de minunat este că iniţiativa acestui spectacol umanitar a venit din partea unor tineri, deoarece bunătatea, altruismul, grija faţă de semenii se învaţă, se obţin atât prin educaţie, dar mai ales prin puterea exemplului. De la simplul gest de a oferi haine, mâncare sau alt gen de ajutor unor persoane aflate în necesitate, până la organizarea sau susţinerea de acţiuni de caritate mai ample, fiecare gest are importanţa sa. Să ne rugăm bunului Dumnezeu să-i dea sănătate micuţului Luca, iar gestul tuturor din această seară să fie începutul unei vieţi normale pentru el şi să umple de bucurie inimile părinţilor lui!”, a scris şi deputatul PSD Cristina Elena Dinu, pe Facebook.

Au fost în sală şi senatorul Niculae Bădălău, alături de soţia sa Rodica Bădălău- mesager al Şcolii Gimnaziale Malu Spart. Elevii de acolo i-au trimis toată dragostea lor lui Luca, dar şi un cadou de care sigur băieţelul se va bucura din inimă!

Mai multe IMAGINI de la spectacolul de aseară, AICI: https://www.facebook.com/Giurgiu-Net-Oficial-1869080486709220/photos/?tab=album&album_id=2109660882651178

Luca este din Giurgiu, are 7 anişori, este un băieţel foarte cuminte, iubitor şi îşi doreşte să ducă o viaţă normală.

În urmă cu câteva săptămâni, Asociaţia „Salvează o inimă” a demarat o campanie umanitară prin intermediul căreia vor fi strânşi bani pentru a ajuta familia lui Luca să meargă la Spitalul Ponderas. Luca a fost diagnosticat, la vârst de 5 ani, cu  Genu Varum Bilateral – Rahitism hipofosfatemic.

 

„La vârsta de un an și trei luni, Luca a mers în piciorușe, dar acestea fiind curbate, mersul era greoi, legănat și ușor șchiopătat. Am început investigațiile la diverse spitale, medici specialiști, care, până la o diagnosticarea clară au recomandat purtarea unor benzi elastice pe piciorușe, kineto terapie de lungă durată și practicarea înotului, singurul sport pe care îl putea practica Luca”, spune mama băieţelului, Dorina Pătraşcu.

De la vârsta de 5 ani, Luca urmează tratament zilnic cu fosfor și vitamina D, dar pentru a putea sta în picioare mai mult de 10 minute fără a resimți durerea și pentru a avea o copilărie normală și fericită, pentru a putea alerga la fel ca ceilalți copii are nevoie urgentă de o intervenție chirurgicală la ambele piciorușe, care va fie efectuată prin bunăvoința și amabilitatea unuia dintre cei mai buni medici dl. Doctor Alexandru Thiery la Spitalul Ponderas.

text şi foto: Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.