Viceprim-ministru şi ministru al Dezvoltării, Paul Stănescu, a venit, joi, 19 aprilie, în vizită la Giurgiu, însoţit de secretarul de stat în acelaşi minister Adrian Gâdea. La invitaţia senatorului PSD Niculae Bădălău, cei doi au venit la Giurgiu pentru a se întâlni cu presa locală şi cu primarii.

Oficialii guvernamentali au fost întâmpinaţi la Prefectură de către deputatul Cristina Elena Dinu, prefectul Lavinia Crişu, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, şi vicepreşedintele Lucian Corozel.

În cadrul conferinţei de presă, principalul subiect l-au constituit programele şi proiectele de dezvoltare depuse, câştigate şi implementate de către autorităţile publice locale giurgiuvene.

“Cu multă bucurie am răspuns invitaţiei făcute de către prietenul meu Niculae Bădălău de a veni, azi, la Giurgiu. Evaluarea implementării Programului de Guvernare nu se face doar la nivel de Executiv, ci şi la nivel local”, a spus vicepremierul, amintind că ministerul pe care îl conduce gestionează Programul Naţional de Dezvoltare Locală, dar şi investiţiile prin Compania Naţională de Investiţii, cât şi Programul Operaţional Regional.

“În ceea ce priveşte PNDL, programul cel mai accesat, din 2013, au fost alocate, la nivelul întregii ţări, peste 10 miliarde de euro. La Giurgiu, în prima etapă, au ajuns 600 de milioane de lei, fiind finanţate 124 de obiective, iar prin PNDL II, au fost alocate 750 de milioane de lei, cu 190 de obiective. Au fost deja semnate 189 de contracte, unul singur fiind încă în clarificări. Este o sumă foarte importantă pentru Giurgiu. Şi Consiliul Judeţean a accesat fonduri prin PNDL II, în valoare de 130 de milioane de lei, pentru lucrări pe 13 drumuri judeţene”, a declarat Paul Stănescu.

Viceprim-ministrul României a subliniat faptul că toate alocările au avut alte criterii decât cele politice, respectiv capitalul financiar, numărul de locuitori, numărul de unităţi administrativ-teritoriale şi suprafaţa unui judeţ.

“Îi rog pe parlamentarii de Giurgiu, pe reprezentanţii autorităţilor judeţene şi locale, să urgentăm scoaterea la licitaţie a lucrărilor, să începem cât mai repede investiţiile. PNDL a funcţionat şi funcţionează foarte bine, iar efectuarea plăţilor cel mai mult cred că a durat 2 săptămâni”, a mai spus Stănescu.

În ceea ce priveşte proiectele europene depuse pe Regio, oficialul a amintit de reabilitarea termică a clădirilor din municipiu, plus proiecte transfrontaliere, în valoare de peste 800 de milioane de lei.

Prin Compania Naţională de Investiţii, au fost finanţate şase obiective, aflate în diferite stadii: două săli de sport, la Clejani şi Cosoba, bazinul de înot de la Steaua Dunării, obiective la Mihăileşti şi Bolintin Vale, dar şi reabilitări de spaţii pentru învăţământ la Grădiştea.

“29 de obiective sunt pe lista de sinteză şi au fost deja recepţionate 17 obiective, fiind vorba despre o sumă totală de 38 de milioane de lei. Dorinţa mea este să finalizăm cât mai repede toate investiţiile din toate programele gestionate de Ministerul Dezvoltării”, a mai spus Stănescu, la Giurgiu.

Text şi foto: Cătălina Sfetcu

Mai multe imagini de la eveniment, AICI: https://www.facebook.com/Giurgiu-Net-Oficial-1869080486709220/photos/?tab=album&album_id=2109384269345506

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.