Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu au depistat o persoană de sex feminin, cetăţean irakian, care a încercat să intre ilegal în ţară folosind un pașaport eliberat de autoritățile engleze, aparținând altei persoane.

 

În data de 19.04.2018, în jurul orei 03.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, pasageră într-un autoturism, o persoană de sex feminin care a prezentat la controlul de frontieră un pașaport eliberat de autoritățile engleze.

Procedând la verificarea documentului, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana prezentă la control nu este una și aceeași cu cea din fotografia pașaportului, motiv pentru care s-au efectuat verificări suplimentare.

În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoana în cauză este cetățeanul irakian F.N.M., în vârstă de 31de ani. Faţă de cele constatate, femeia a declarat că a procurat pașaportul prezentat la control din Sofia- Bulgaria, contra sumei de 2.300 euro şi a recurs la această metodă deoarece dorea să ajungă în Anglia  pentru a se angaja.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar aceasta a fost preluată de autorităţile bulgare în vederea continuării cercetărilor şi luării măsurilor legale ce se impun.

ITPF Giurgiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.