Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Giurgiu au depistat un autoturism marca Chevrolet Cruze, căutat pentru confiscare de autorităţile engleze.

În data de 17.04.2018, în jurul orei 23:45, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră cetăţeanul român B.C., în vârstă de 66 ani, domiciliat în judeţul Bacău, la volanul unui autoturism marca Ssang Yong Rexton. Vehiculul tracta o platformă pe care se afla un autoturism marca Chevrolet Cruze, înmatriculat în Anglia, an de fabricaţie 2010.

În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul aflat pe platformă figurează ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile engleze la data de 09.10.2017.

Faţă de cele constatate, cetăţeanul român a declarat că transporta autoturismul, la solicitarea unui prieten, în vederea înmatriculării în Bulgaria și nu avea cunoștință despre faptul că acesta este în atenția autorităților.

Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ” tăinuire”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 270, alin.1, C.P., iar autovehiculul, în valoare de aproximativ 32000 lei, a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Giurgiu până la finalizarea cercetărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.