În spațiul public există o acțiune prin care se insinuează că „există o gaură de 1,1 miliarde euro la Pilonul II, pe motiv că nu s-ar fi virat banii în acest fond prin nerespectarea legii. Detalii aici.

Este o ştire falsă şi o manipulare grosolană, transmit reprezentanţii PSD.

Conform sursei citate, la Pilonul II de pensii s-au virat toţi banii prevăzuţi de lege. Legea a fost respectată întocmai, iar modificarea procentelor anuale privind banii virați în Pilonul II a fost mereu aprobată prin lege.

  • Modificarea legii 411 din 2004, respectiv modificarea procentelor anuale privind contribuţia la Pilonul II, s-a făcut, de fiecare dată, prin lege. Practic legea a fost modificată de 8 ori în 14 ani. În aceste condiţii, afirmaţia că nu s-a respectat legea, este o mare minciună!
  • Falsul deficit s-a calculat manipulator, folosindu-se procentele prevăzute în legea iniţială, din 2004 şi salariile din prezent. Altfel spus, se compară un prezumtiv calcul rezultat din legea inițială, cu banii virați efectiv, fără să se țină cont că din 2004 legea a fost modificată în fiecare an. În mod manipulator se afirmă că, prin încălcarea legii, banii nu ar fi fost virați în Pilonul II.
  • Ultima modificare, operată de guvernul PSD, a avut la bază creșterea salariului brut ca urmare a transferului contribuțiilor. Astfel, deși procentul virat la Pilonul II s-a diminuat, prin raportarea la o bază salarială mai mare, sumele transferate au fost la fel ca cele din 2017.
  • Dimpotrivă, odată cu majorările salariale din martie 2018, contribuţiile la Pilonul II, au crescut în termeni reali, chiar dacă în termeni procentuali s-a înregistrat o scădere.
  • Prin urmare: nu e nicio gaură la Pilonul II, este fals că nu s-au virat banii în Pilonul II și e o minciună că nu s-a respectat legea. Așa cum e la modă acum: e FAKE NEWS!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.