Tinerii social-democraţi giurgiuveni au răspuns apelului lansat de către Asociaţia „Salvează o inimă” şi mass-media locală, s-au mobilizat şi, sprijiniţi de către seniori şi femeile social-democrate, au organizat un spectacol caritabil.

„Un sprijin pentru viitor” se numeşte spectacolul ce va avea loc joi, 19 aprilie, de la ora 18.00, în sala mare a Teatrului „Tudor Vianu”.

Detalii au oferit, luni, 16 aprilie, în conferinţă de presă Silvian Dumitrache-preşedinte executiv al organizaţiei judeţene a TSD Giurgiu-, Dragoş Ionescu- preşedinte interimar al organizaţiei municipale a TSD Giurgiu- şi Nicuşor Leafu, secretar general al TSD judeţean.

„Am dorit să venim şi noi în sprijinul micuţului Luca şi am hotărât să ne mobilizăm şi să organizăm un spectacol de muzică populară la care vor veni artişti naţionali şi locali”, a spus Silvian Dumitrache.

La rândul său, Dragoş Ionescu a vorbit despre problema micuţului Luca cel pe care dorim să îl ajutăm ca să facă două operaţii urgente.

Mai exact, Luca are o deficienţă de fosfor, astfel că oasele sale sunt foarte moi şi nu poate creşte normal. Trebuie să facă două intervenţii chirurgicale, una chiar zilele viitoare, iar, per total, are nevoie de peste 10.000 de euro. De asemenea, va trebui să urmeze un tratament cu pastile speciale din Anglia, circa 1.200 de lire lunar va plăti pentru acestea. Sper să reuşim să strângem şi noi o sumă consistentă pentru a-l putea ajuta”, a subliniat Dragoş Ionescu.

Nicuşor Leafu a prezentat artiştii care vor veni să cânte pentru Luca, la Giurgiu:

 

Intrarea la spectacol se va face pe bază de invitaţii pe care le puteţi găsi la Centrul Cultural „Ion Vinea”. În incinta Teatrului, joi seara, vor fi urne în care puteţi face donaţii pentru micuţul Luca.

Luca este din Giurgiu, are 7 anişori, este un băieţel foarte cuminte, iubitor şi îşi doreşte să ducă o viaţă normală.

În urmă cu câteva săptămâni, Asociaţia „Salvează o inimă” a demarat o campanie umanitară prin intermediul căreia vor fi strânşi bani pentru a ajuta familia lui Luca să meargă la Spitalul Ponderas. Luca a fost diagnosticat, la vârst de 5 ani, cu  Genu Varum Bilateral – Rahitism hipofosfatemic.

„La vârsta de un an și trei luni, Luca a mers în piciorușe, dar acestea fiind curbate, mersul era greoi, legănat și ușor șchiopătat. Am început investigațiile la diverse spitale, medici specialiști, care, până la o diagnosticarea clară au recomandat purtarea unor benzi elastice pe piciorușe, kineto terapie de lungă durată și practicarea înotului, singurul sport pe care îl putea practica Luca”, spune mama băieţelului, Dorina Pătraşcu.

De la vârsta de 5 ani, Luca urmează tratament zilnic cu fosfor și vitamina D, dar pentru a putea sta în picioare mai mult de 10 minute fără a resimți durerea și pentru a avea o copilărie normală și fericită, pentru a putea alerga la fel ca ceilalți copii are nevoie urgentă de o intervenție chirurgicală la ambele piciorușe, care va fie efectuată prin bunăvoința și amabilitatea unuia dintre cei mai buni medici dl. Doctor Alexandru Thiery la Spitalul Ponderas.

Această intervenție costă 5.800 euro si poate fi realizată cu ajutorul oamenilor cu suflet cărora le mulțumim anticipat și cu speranța în suflet că acest copil minunat care este fascinat de jocuri LEGO se va putea juca cu copii de varsta lui, cu copii reali și nu cu cei imaginari cu care el își petrece majoritatea timpului…(sursa Giurgiuveanul.ro)

Donații se pot face:

Denumire entitate:  Asociatia “SALVEAZA O INIMA”
Cod de inregistrare fiscala:  31015982

Cont (IBAN) bancar:

Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX

Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001

CONT USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001

COD SWIFT: BTRLRO22

COD BIC: BTRL

Banca Transilvania Botosani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.