Vineri, 13 aprilie, 28 elevi ai Colegiului Național Ion Maiorescu insotiti de Doamnele Profesoare: Anton Corina – Director Adjunct, Badarau Claudia, Violeta Grozea , Ilie Mihaela,  Mănăilă Maria, Bădărău Claudia si Pr. Tudor Georgian au fost in vizita la Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucuresti si  Academia Romana, transmite presei locale preoturl Tudor Georgian.

Conform sursei citate, în prima parte a zilei, tinerii au participat la prezentarea cu titlul: ”life as a diplomat”, sustinuta de dl. Scott Reese, Atasat Cultural al Ambasadei Statelor Unite ale Americii.  Prezentarea  a fost insotita de discutii pe tema dezbatuta.

„Vizita a continuat la Academia Romana unde au fost primiti de Dl. Bogdan Cristea – Seful Serviciului Cancelarie si de Doamna Carmen Dobre  – Seful Biroului Presa ce le-au prezentat elevilor istoria infiintarii acestei institutii, aula, muzeul dar si lucrari editorial reprezentative (dictionarul limbii romane, manuscrisele eminesciene in facsimil etc. )

De asemenea le-au vorbit elevilor despre dragostea pe care trebuie sa o avem fata de tara si de biserica, pentru ca tinerii sa fie educati in sensul respectarii valorilor traditionale si a afirmarii propriei identitati religioase, culturale si nationale”, spune Tudor Georgian.

La rândul lor, reprezentanţii Ambasadei USA la Bucureşti au avut doar cuvinte de laudă la adresa elevilor giurgiuveni:

„Foarte buni vorbitori de limba engleză, inteligenți, cu o curiozitate autentică și incisivă, liceenii de la Colegiul Național Ion Maiorescu din Giurgiu au stat astăzi de vorbă cu atașatul nostru cultural, Scott Reese. De la cum facem diferența între dezinformare și o știre autentică, la călătorii, școală sau viața unui diplomat american, Scott și elevii s-au înțeles minunat”, scrie pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA la Bucureşti.

 

Sursă: Ambasada SUA la Bucureşti, Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.