Reprezentanţii Partidului Social Democrat vin cu precizări pe acest subiect.

Astfel, conform sursei citate, discuțiile purtate în prezent  cu administratorii fondurilor de pensii au două obiective: 1) stabilirea unor garanții că cei care vor opta pentru Pilonul II să nu aibă pensii mai mici 2) Eliminarea deficitului care există de multă vreme la fondurile de pensii din Pilonul I.

  • Trebuie să înceteze manipularea cetățenilor români: Pilonul II nici nu se naționalizează, nici nu se desființează!
  • Nu se naționalizează Pilonul II pentru că fondurile nu sunt private – sunt fonduri publice. Doar administratorii fondurilor sunt privați, nu și fondurile. Deci nu poți naționaliza ceva ce nu este privat.
  • Nu se desființează Pilonul II, pentru că acolo sunt banii românilor și nu poți desființa ceva care este în proprietatea altcuiva.
  • Discuțiile care se poartă acum cu administratorii privați ai fondurilor de pensii au în vedere identificarea unor soluții viabile care să asigure o pensie mai bună pentru cetățeni care depun bani în Pilonul II.
  • De asemenea, Guvernul are în vedere eliminarea deficitului la Pilonul I care există de multă vreme și care se completează în fiecare an din banii de la Bugetul de stat. Una din cauzele acestui deficit este transferul de fonduri din Pilonul I către Pilonul II.
  • Există soluții agreate între guvern și administratorii privați și asociațiile depunătorilor în Pilonul II pentru rezolvarea acestor obiective. Se lucrează acum la mecanismele pentru transpunerea în practică a acestor soluții.
  • Soluțiile vor fi stabilite doar împreună de către cei interesați: Guvern, administratori privați și asociațiile reprezentative pentru cetățenii care au depus bani în Pilonul II.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.