Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu a fost dotat, cu fonduri de la Consiliul Judeţean, cu o trusă medicală de endoscopie-colonoscopie. Astfel, de acum înainte, giurgiuvenii care au probleme ale aparatului gastrointestinal nu vor mai fi nevoiţi să meargă la spitale din Capitală. Endoscopul a fost deja montat la Secţia Chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, a fost, astăzi, miercuri, 4 aprilie, în vizită la unitatea medicală giurgiuveană unde a stat de vorbă cu Mihaela Raţă, dar şi cu medicul Mihnea Dinu care va diagnostica pacienţii care au nevoie de astfel de investigaţii.

„Mă bucur că am reuşit să cumpărăm acest echipament medical atât de necesar care, aşa cum mi-a spus domnul doctor Dinu, nu ar trebui să lipsească din niciun spital judeţean. Din discuţii, am reţinut că, lunar, circa 20 de giurgiuveni erau nevoiţi să meargă la unităţi medicale din Bucureşti pentru a-şi face analize de acest tip. Valoarea endoscopului este de peste 200.000 de lei”, declară preşedintele Marian Mina.

La rândul său, managerul SJU Giurgiu, Mihaela Raţă afirmă: „Încă de la început ţin să menţionez entuziasmul ce încununează achiziţionarea recentă a trusei medicale de endoscopie-colonoscopie. Cu mândrie pot afirma că este, într-adevăr, o reuşită a spitalului nostru, reuşită datorată exclusiv finanţării Consiliului Judeţean Giurgiu fără ajutorul căruia nu am fi reuşit să dotăm secţia de Chirurgie în cadrul căreia se şi află, de altfel, trusa de endoscopie şi colonoscopie.

Entuziasmul este mare întrucât am reuşit să aducem investigaţii noi şi un plus de confort cetăţenilor judeţului nostri prin scutirea unui drum la unităţile medicale din Capitală, drum care, pe lângă disconfortul pecuniar implicat, ar fi presupus şi un disconfort strict legat de starea de sănătate şi aşa alterată.

Prin urmare, suntem foarte încântaţi de sprijinul CJ ce ne-a ajutat să ne aliniem standardelor de profesionalism prezente în unităţile mari de acordare a asistenţei medicale de specialitate. Pe lângă acest aspect, pot menţiona deopotrivă şi înaltul grad de pregătire al cadrelor noastre medicale, menţionând că domnului doctor Mihnea Dinu, cadru medical foarte tânăr şi implicat în actul medical, are competenţa necesară efectuării investigaţiilor de endoscopie superioară şi inferioară. Alături de echipa sa, cu siguranţă va reuşi să-şi dovedească pe deplin pregătirea în domeniu şi, în aceeaşi măsură, va fi o mână întinsă în mod profesionist cetăţenilor urbei noastre.

În încheiere, doresc să transmit întregii echipe mult succes în continuare, dar şi mulţumiri celor fără de care nu ar fi fost posibilă dotarea la standarde înalte a secţiei de Chirurgie, respectiv preşedintelui Consiliului Judeţean Giurgiu!”, afirmă directorul general al Spitalului Judeţean Giurgiu, Mihaela Raţă.

La rândul său, medicul Mihnea Dinu spune că, lunar, circa 15-20 de giurgiuveni erau nevoiţi să meargă la spitale din Bucureşti pentru a-şi face astfel de investigaţii medicale. „Consider că un asemenea echipament medical este necesar şi nu ar trebui să lipsească din niciun spital judeţean. Mă bucur că avem, în sfârşit, şi noi la Spitalul Giurgiu şi precizez că endoscopul va fi utilizat în scop diagnostic, de screening şi, foarte important, în viitor, chiar în scop terapeutic”, anunţă medicul Dinu.

De menţionat este că pacienţii cu probleme ale aparatului gastrointestinal pot efectua investigaţii de endoscopie superioară şi inferioară(colonoscopie) decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate Giurgiu începând cu 01.05. 2018. Procedura poate fi accesată în baza unei trimiteri de la medicul de familie sau medicul specialist în contract cu CAS şi adeverinţă de salariat sau talonul de pensie. Investigaţiile se fac în regim de spitalizare de zi.

CJ Giurgiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.