În perioada 2011-2012, bubuiau ştirile la o televiziune locală despre aşa-zise “ample” şi nemaipomenite lucrări de investiţii realizate în Spitalul Judeţean de Urgenţă(SJU) Giurgiu.

Muncitori mişunând de colo-colo, tot felul de utilaje, mai mari sau mai mici, cărămizi peste cărămizi, schele la spitalul vechi, moloz la subsol. Ce s-o fi ales de toate astea? Dumnezeu ştie. Pentru că, din păcate, lucrările respective au rămas mai degraba doar ca nişte cadre vechi pe filmări la fel de vechi. Rezultatul lor nu s-a văzut deloc în anii care au urmat. Spitalul vechi a rămas tot… de nedescris, iar subsolul acestei clădiri a fost parcă desprins dintr-un film de groază. V-am pregătit şi o filmare chiar din 2011, pentru conformitate. (copiaţi link şi daţi paste în pagină nouă)

LINK: https://www.youtube.com/watch?v=GDUInyfAMwI

Lucrurile au rămas… praf la Spital, ştie toată lumea, până la venirea noii echipe la conducerea Consiliului Judeţean Giurgiu.

Cu toată fanfara şi cu toate tobele bătute în anii anteriori, de fapt lucrurile s-au petrecut pe bune abia în perioada 2016-2018. Spitalul vechi, parte a corpurilor de clădire, arată cum bine puteţi vedea în fotografii(ultimele foto din postare), ce-I drept încă în amenajare, dar arată impecabil.

Fotografiile menţionate sunt realizate miercuri, 4 aprilie 2018.

În vizită la SJU a fost ieri şi preşedintele Consiliului Judeţean, Marian Mina. După ce a vizitat secţia Chirurgie, invitat de managerul general Mihaela Raţă, şeful de la judeţ a mers şi la Spitalul Vechi pentru a vedea stadiul lucrărilor la spaţiile ce vor găzdui arhiva şi magazia Spitalului. “Sunt foarte mulţumit de felul în care s-au desfăşurat investiţiile. După cum ştiţi, acest spaţiu(subsolul, n.r.) a fost sub orice critică până în ianuarie anul acesta, când am demarat lucrările de reabilitare şi modernizare”, ne-a declarat Marian Mina.

Vă daţi seama? Din 2011 şi până în 2016-2018, ca într-o buclă temporală, lucrurile au stat pe loc, inclusiv Spitalul Judeţean a rămas pur şi simplu ca îngheţat în nimic. Nimic s-a făcut, de fapt, acolo, şi, chiar dacă este greu să realizezi ce nu s-a făcut în atâţi ani, noua conducere a Consiliului Judeţean Giurgiu a arătat deja că se poate. Dacă vrei, desigur!

Vă reamintim că, în acelaşi timp cu lucrări cu fonduri de la judeţ, pentru SJU Giurgiu există alte două mari proiecte, unul pentru clădirile spitalului nou şi altul, cu fonduri europene, pentru Unitatea de Primiri Urgenţe. În plus, cu bani de la CJ, dar şi de la Ministerul Sănătăţii continuă să fie achiziţionate echipamente medicale necesare, iar în curând, la Spital, va fi adus şi un tomograf nou, realizare despre care vom vorbi la momentul respectiv.

Vă invităm, deocamdată, să vă “delectaţi” cu fotografii despre ce a fost şi cum este acum subsolul Spitalului Vechi…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.