Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, a anunţat, în conferinţa de presă de jos, 29 martie, că proiectele depuse de instituţia pe care o conduce împreună cu vecinii bulgari însumează peste 20 de milioane de euro.

„Nu doar că atragem fonduri europene, suntem chiar pe locul III( după Constanţa şi Dolj, n.r.).  Ştiţi, e uşor să stai pe margine, să nu faci nimic şi să critici activitatea altora…”, a spus Mina, cu referire la PNL Giurgiu.

Prezent la conferinţă, vicepreşedintele CJ Giurgiu Lucian Corozel a oferit detalii cu privire la proiectele europene depuse pe Programul Interreg România-Bulgaria 2014-2020.

Corozel a amintit că sunt opt proiecte cu parteneri din diverse localităţi ale regiunii Ruse, pe trei axe, infrastructură, cultură şi situaţii de urgenţă.

„Două sunt deja în implementare. Este vorba despre proiectul ISR, în parteneriat cu pompierii din Sofia. Noi amenajăm pentru ISU Giurgiu garaje pentru autospeciale, dar asigurăm şi diverse alte dotări. Cel de-al doilea proiect este unul soft pentru sporirea capacităţii de cooperare şi eficienţă în instituţiile publice”, a anunţat Lucian Corozel.

Vicele de la judeţ a specificat faptul că celelalte şase proiecte au primit deja un punctaj foarte bun şi sunt pe lista pentru finanţare. Din păcate, însă, nu vor putea fi implementate toate simultan. „La o întâlnire recentă, am propus eliminarea prevederii ca un judeţ să poată implementa simultan patru proiecte, dar, din păcate, fiind prinsă încă de la începutul demarării Programului Interreg, nu am avut sorţi de izbândă”, a mai spus Corozel.

Reamintim faptul că două proiecte sunt pentru reabilitarea şi modernizarea drumurilor judeţene 412 A şi 601. Un alt proiect prevede dotarea Direcţiei Judeţene de Transport, altul realizarea Centrului socio-cultural „Radu Şerban Voievod”, dar şi un proiect pentru dotarea ISU Giurgiu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.