Subiectul schimbării conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Giurgiu a fost dezbătut, joi, 29 martie, în conferinţă de presă, de către senatorul giurgiuvean Niculae Bădălău. El i-a mulţumit lui Gigi Oprişan pentru activitate, dar a spus că noua conducere trebuie să facă în aşa fel încât Giurgiu să nu mai fie pe ultimul loc în ţară la aproape toate examenele.

Educaţia este prioritară pentru noi, la fel ca sănătatea. Foarte multe şcoli din judeţul Giurgiu vor fi reabilitate cu fonduri prin PNDL II. Apoi, am majorat salariile profesorilor cu 20% şi cerem în schimb calitate în actul de educaţie. Sunt foarte mulţi români, giurgiuveni, care fac eforturi mari pentru a-şi ţine copiii la şcoală. Însă, Giurgiu s-a aflat iar pe ultimul loc la rezultatele de la bacalaureat iar asta înseamnă şi că nu am avut un management corespunzător.

Ministerul Educaţiei a făcut o evaluare şi înţeleg că domnul inspector general (Gigi Oprişan, n.r.)nu a primit un calificativ de trecere. Îi mulţumesc pentru activitate, dar este nevoie ca cei care se vor afla de acum la conducerea Inspectoratului să facă astfel încât să crească această calitate în învăţământ şi gradul de promovabilitate la examene. Eu nu am să accept compromisuri şi îmi doresc ca noul inspector să analizeze managementul fiecărei şcoli, ca noii şefi să îşi facă datoria. Învăţământul din Giurgiu a dat foarte mulţi oameni de valoare şi se impune o exigenţă mai mare”, a declarat Niculae Bădălău.

Pe de altă parte, senatorul giurgiuvean a spus că îi va solicita prefectului de Giurgiu o analiză asupra activităţii tuturor şefilor de deconcentrate.

„O s-o rog pe doamna prefect(Lavinia Crişu, n.r.) să facă o analiză a activităţii tuturor şefilor de deconcentrate şi să transmită rezultatele către miniştri de resort. Aşa cum ştiţi, nu am făcut numiri politice, ci meritocraţia a fost principalul criteriu, dar acolo unde lucrurile nu merg, trebuie să le regândim şi să le facem să meargă”, a mai spus Niculae Bădălău.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.