Directorul Muzeului Judeţean „Teohari Antonescu”, Ionel Muscalu, a postat pe Facebook câteva informaţii despre evenimentul desfăşurat marţi, 27 martie, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu patria mamă.

„În acest loc de cult și de cultură, în jurul căruia acum 102 ani strămoși de ai noștri au făcut zid cu trupurile lor, apărându-l de armatele inamice, a avut loc astăzi simpozionul „100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Țara Mamă”. Elevi, profesori, preoți și invitați surpriza, așa cum a este domnul general Radu Theodoru, istoricul Emil Păunescu, au sădit încă odată sâmburele adevărului istoric în sufletele celor care au fost prezenți. Părintele consilier Mihaita Podaru și cu mine am avut sarcina de a provoca să răsară primavara în conștiințele prezente, ca să ducă și la casele lor acest zvon despre eroismul românesc.

Mulțumesc din suflet părintelui arhimandrit, doctor în istorie Mihail Muscariu, care , ca de obicei, ne-a primit cu tot dragul! 

Pe mine m-a bucurat, in plus, că peste 200 de oameni, mai mici sau mai mari, au vizitat astăzi Secția muzeală COMANA.

Minunatele fotografii au fost făcute cu profesionalism și seriozitate, dar și cu umor, de către prietenul nostru Emil Palangean”, a scris Muscalu pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.