Şcoala Gimnazială din Malu Spart, judeţul Giurgiu, se remarcă, întotdeauna, prin activităţi speciale, desfăşurate sub îndrumarea cadrelor didactice care îşi iubesc meseria, dar care, înainte de toate, îşi iubesc semenii.

De la campaniile pentru colectarea de alimente pe care le-au oferit cu drag copiilor mai puţin norocoşi, la campania pentru strângerea de fonduri necesare unei fetiţe bolnave sau la un marş pentru „Ziua Dăruirii” şi până la petreceri tematice, elevii din Malu Spart atrag atenţia, iată, doar cu fapte bune şi acţiuni despre care merită să vorbeşti!

Alături de profesorii şi părinţii lor, elevii Şcolii din Malu Spart au marcat „Ora Pământului” aşa cum se cuvine. Ei s-au întâlnit, seara trecută, în curtea şcolii, au ascultat informaţii importante despre această zi internaţională, dar mai ales au luat aminte la ce trebuie să facem ca să protejăm natura în fiecare zi. În timp ce, acasă, au stins toate luminile, copiii au aprins, prin lampioane lansate spre cer, speranţa în sufletele noastre că putem fi mai atenţi la problemele de mediu ce ne afectează, iată, în primul rând, prin fenomenele meteo extreme cu care ne confruntăm tot mai des.

Elevii Şcolii din Malu Spart au aprins aseară lampioane şi le-au lansat… ca pe un semnal de alarmă cu privire la schimbările climatice pe care omenirea le-a cauzat şi pe care tot noi le putem „repara”.

 

Copiilor de la Malu Spart li s-a alăturat şi senatorul giurgiuvean Niculae Bădălău care a scris pe Pagina sa de Facebook, un mesaj scurt, dar cuprinzător: „Ziua de astăzi este despre Pământ! Să-l lăsăm să respire, măcar o oră…”

De asemenea, mâine, la Şcoala din Malu Spart vor fi prezentate proiecte realizate de către elevi tot cu ocazia Orei Pământului.

Cât sunt de reuşite? Priviţi:

“Ora Pământului” are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică faţă de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice. “Ora Pământului” constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât și de către instituții și unități economice.

Potrivit datelor furnizate de Transelectrica, sâmbătă seara, în intervalul orar 20.30-21.30, consumul de energie electrică a scăzut de la 8.663 la 8.098 MW, cu aproape 600 MW într-o singură oră.

Cătălina Sfetcu

Sursă foto şi video: Pagina de Facebook a Şcolii Gimnaziale din Malu Spart, Giurgiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.