Punct de vedere privind situaţia sectorului din DJ 507 Giurgiu-Oinacu care realizează legătura între Şoseaua de Centură şi Podul Prieteniei

Prin Hotărârea de Guvern nr. 963/28 decembrie 2017, s-au aprobat indicatorii tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii “Drum de legatură DN5 km 60+500 – Şoseaua de Centură – Pod Prieteniei km 61+400”, dar nu s-a aprobat amplasamentul lucrărilor şi declanşarea procedurii de expropriere a tuturor imobilelor care constituie coridorul de expropriere.

Pentru transferul dreptului de proprietate asupra imobilelor (terenuri si construcţii)  afectate de realizarea obiectivul de investiţii “Drum de legatură DN5 km 60+500 – Şoseaua de Centură – Pod Prieteniei km 61+400”, sunt aplicabile prevederile Legii nr. 255/2010, cu completările şi modificarile ulterioare, privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes naţional, judeţean şi local;

Sectorul din DJ 507 Giurgiu-Oinacu care este inclus in proiectul “Drum de legatură DN5 km 60+500 – Şoseaua de Centură – Pod Prieteniei km 61+400” este în prezent în administrarea Primăriei Giurgiu şi se va prelua după publicarea în Monitorul Oficial a Hotărârii de Guvern pentru aprobarea amplasamentului lucrărilor, conform variantei finale a studiului de fezabilitate, precum şi după declanşarea procedurii de expropriere a tuturor imobilelor care constituie coridorul de expropriere.

Conform legii : Transferul dreptului de proprietate în cazul acestui sector de drum judeţean este reglementat prin art. 28 al Legii nr. 255/2010, cu modificarile si completarile ulterioare, care stipulează că bunurile imobile, proprietate publică a unităţilor administrativ-teritoriale, care sunt afectate de lucrările de utilitate publică trec, în condiţiile legii, în proprietatea publică a statului şi în administrarea reprezentanţilor expropriatorilor în termen de 30 de zile de la înştiinţarea unităţii administrativ-teritoriale. Înştiinţarea se transmite DUPĂ APROBAREA, prin Hotărâre de Guvern, a amplasamentului lucrărilor şi a declanşării procedurilor de expropriere”.

În concluzie, prin Hotărârea de Guven nr. 963/28 decembrie 2017, s-au aprobat indicatorii tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii, NU ŞI amplasamentul lucrărilor şi declanşarea procedurilor de expropriere.

Pentru sectorul din DJ 507, inclus în proiect, nu este necesară emiterea unei Hotărâri a Consiliului Municipiului Giurgiu prealabil publicării în Monitorul Oficial a Hotărârii de Guvern pentru aprobarea amplasamentului lucrărilor şi declanşarea procedurii de expropriere a tuturor imobilelor care constituie coridorul de expropriere.

Până la data publicării în Monitorul Oficial a Hotărârii de Guvern pentru aprobarea amplasamentului lucrărilor şi declanşarea procedurii de expropriere a tuturor imobilelor care constituie coridorul de expropriere şi expirarea termenului de 30 zile de la comunicarea Înştiinţării conform art. 28 din Legea nr. 255/2010, cu completările şi modificările ulterioare, responsabilitatea administrării şi întreţinerii acestui sector al DJ 507 revine Primăriei Municipiului Giurgiu.

DRDP Bucureşti

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.