Parlamentarul social-democrat Cristina Elena Dinu a postat, recent, pe pagina sa de Facebook, un mesaj privind tema întrebării transmise, recent, către ministrul Educaţiei, Valentin Popa.

„Stadiul implementării programul-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolari și elevi este tema unei întrebări pe care am adresat-o, recent, domnului Ministru al Educaţiei Naţionale, Valentin Popa.

Mai întâi, am reamintit faptul că, la începutul anului școlar 2018-2019, a demarat cea de-a doua etapă a programului guvernamental de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolari și elevi, etapă ce a inclus încă 50 de școli, pe lângă celelalte 50 din prima etapă a programului.

După cum se știe, cele 100 de unități școlare au fost selectate astfel încât fiecare judeţ să aibă cel puţin o şcoală inclusă în proiect şi, totodată, să fie reprezentative din punct de vedere al problemei semnalate (medii geografice izolate sau greu accesibile, medii sociale defavorizate, medii economice cu grad ridicat de pauperitate).

Personal consider că este un proiect extraordinar, de a cărui reușită se va lega și o scădere a ratei abandonului școlar, această problemă spinoasă a învățământului nostru și pe care avem obligația să o rezolvăm.

Ştiu că analiza derularii proiectului se va face la finalul acestui an școlar, dar rezultatele lunare primite la Ministerul Educaţiei pot da un tablou relativ al modului în care se derulează acest program.

De aceea, îl rog pe domnul ministru Valentin Popa să răspundă la următoarea întrebare: Care este stadiul implementării acestui proiect pilot, care au fost efectele și dacă datele primite până acum, completate cu cele ale primei etape sunt încurajatoare pentru ca acest proiect să fie aplicat, pe viitor, la nivel național?

Cristina Elena Dinu”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.