Senatorul giurgiuvean Niculae Bădălău a postat, recent, pe pagina sa de Facebook, un mesaj referitor la acest subiect.

„Ieri, 20.03.2018, în Plenul Senatului, s-a votat propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr. 509/2006 privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru preșcolarii și elevii din clasele primare din învățământul de stat și confesional.
Această lege se va modifica și completa după cum urmează:

Art. 1
(1)Se acordă gratuit pentru preşcolari şi elevii din învăţământul primar de stat, privat şi confesional, miere polifloră, în limita unei cantităţi de 350 grame miere lunar.
(Alin.(2) abrogat)

(2)Drepturile prevăzute la alin. (1) se acordă începând cu anul şcolar 2007 – 2008, din bugetul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, din capitolul special prevăzut în buget.
(3) Mierea polifloră destinată consumului pentru preșcolarii și elevii din învățământul primar de stat, privat și confesional va fi ambalată în borcane de 250 ml, cu capac de culoare verde și va proveni exclusiv din stupinele autorizate în conformitate cu prevederile legale în vigoare și achiziționată din lanțul scurt de aprovizionare.

(31) Achiziționarea mierii poliflore, transportul și distribuția acesteia la unitățile de învățământ pot fi contractate și de către consiliile județene, respectiv de către consiliile locale ale unităților administrativ-teritoriale și ale sectoarelor municipiului Bucuești, cu asistența direcțiilor pentru agricultură județene, respectiv a municipiului București.

(4)Normele de aplicare a prezentei legi se aprobă prin hotărâre a Guvernului.

Art. 2
Produsul miere de albine se acordă numai preşcolarilor şi elevilor care frecventează cursurile.

Art. 3
Încălcarea şi/sau nerespectarea prevederilor prezentei legi atrag răspunderea disciplinară, administrativă, civilă sau penală, în funcţie de gravitatea faptei, conform legislaţiei în vigoare.

Art. 4
(1) Resursele financiare necesare implementării prezentei legi, se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
(2) Sumele alocate rămase necheltuite se reportează pentru anul următor celui pentru care s a facut repartizarea.
Art II. Prezenta lege intra in vigoare începând cu 1 ianuarie 2019.
Actul normativ este necesar pentru a se asigura un aport nutrițional și caloric copiilor, care să conducă la asigurarea unei vieți sănătoase a acestora și o dezvoltare echilibrată.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.