Două dintre proiectele de hotărâre aprobate, ieri, în şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean Giurgiu, vizează asocierea dintre judeţul Giurgiu, oraşul Bolintin-Vale, respectiv comuna Joiţa pentru investiţii în infrastructura rutieră.

Astfel, prima asociere este încheiată în vederea realizării obiectivului de investiţii „Amenajări sensuri giratorii în intersecţiile străzii Republicii cu DJ 601(km 14+488) şi străzii Republicii(DC 133) cu DJ 601(km 16=727), oraş Bolintin –Vale”.

Potrivit expunerii de motive a proiectului de hotărâre aprobat, unul dintre drumurile judeţene la care au fost executate lucrări de reabilitare în anul 2017, ce vor fi finalizate în prima parte a anului 2018, este DJ 601 Bolintin Vale-Malu Spart, pe o lungime de 11 kilometri. Acest tronson traversează oraşul Bolintin Vale unde există mai multe intersecţii ce generează probleme în trafic, iar circulaţia se desfăşoară greoi.

“În ultimii ani, din cauza creşterii substanţiale a traficului rutier atât în interiorul oraşului, cât şi pe cele două drumuri ce tranzitează Bolintin Vale, a apărut necesitatea fluidizării traficului prin implementarea sensurilor giratorii la intersecţiile importante ale străzilor, cu drumurile judeţene”, se arată în expunerea de motive, cu precizarea că cele mai mari probleme s-au înregistrat în intersecţiile unde se doreşte realizarea sensurilor giratorii respective.

Primăria Bolintin Vale a comandat deja expertiza tehnică a lucrărilor şi, prin proiect de hotărâre al Consiliului Local Bolintin, a aprobat deja asocierea cu Judeţul Giurgiu.

Autoritatea publică coordonatoare a asocierii va fi Consiliul Judeţean Giurgiu. CJ va contribui la asociere cu suma de 1,8 milioane de lei reprezentând cheltuieli aferente proiectării, asigurarea verificării execuţiei corecte a lucrărilor de construcţie, precum şi cele aferente execuţiei investiţiilor respective.

Întregul proiect poate fi studiat AICI: http://www.cjgiurgiu.ro/portal/giurgiu/cj/Stiri.nsf/All/D95FAF959C563954C225824F003DFCE6/$FILE/punctul%20nr.4.PDF

Cea de-a doua asociere aprobată în şedinţa de ieri este între Judeţul Giurgiu şi comuna Joiţa în vederea realizării lucrării “covor bituminos pe DJ 601A, limită judeţ Ilfov- Bâcu, Joiţa-Cosoba”.

CJ Giurgiu va contribui la asociere cu suma de 75.000 de lei, reprezentând cheltuieli aferente proiectării, dirigenţiei de şantier, precum şi cele aferente execuţiei investiţiei menţionate. Comuna Joiţa va contribui cu suma de 1, 7 milioane de lei, reprezentând cheltuieli pentru execuţia lucrărilor.

Potrivit expunerii de motive a proiectului amintit, din cauza traficului intens din ultima perioadă pe DJ 601 A, calea de rulare s-a deteriorat, ceea ce a condus la apariţia de gropi şi fisuri în asfalt. Menţinerea în continuare a acestei situaţii, fără a se interveni cât mai repede pentru refacerea carosabilului, va determina accentuarea stării de degradare a drumului şi lipsa siguranţei în trafic.

Proiectul poate fi studiat AICI: http://www.cjgiurgiu.ro/portal/giurgiu/cj/Stiri.nsf/All/D95FAF959C563954C225824F003DFCE6/$FILE/punctul%20nr.5.PDF

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.