„Ziua de 12 martie a fost aleasa ca „ Ziua Garzii de Mediu”,  in urma intrarii in vigoare a Hotararii de Guvern privind infiintarea Garzii Nationale de Mediu, in luna martie a anului 2002 , fiind o institutie care functionează ca un corp specializat de inspectie si control cu atributii in domeniul protectiei mediului.

Astfel, in aceasta zi speciala, Comisariatul Judetean Giurgiu doreste sa atraga atentia populatiei asupra problemelor de mediu existente pe plan local si national si rezolvarea acestora. In acest sens, dorim sa reamintim cât de grave pot deveni lucrurile daca nu se manifesta grija pentru patrimoniul natural, pentru  pastrarea unui mediu inconjurator cat mai curat.

Spatiile verzi din orase, gradini si parcuri sunt adevarate refugii pentru multi dintre noi.

Ceea ce facem în directia  protejarii acestora facem, în primul rând, pentru noi, pentru  sanatatea noastra si a generatiilor care ne vor urma. Este important sa sadim în mintea si sufletul fiecarui cetatean al   societatii, conceptul ca omul, ca specie  biologica, este dependent de natura si nu poate trai în afara ei.

Este important sa protejam mediul, iar Garzii de Mediu  ii revine aceasta nobila misiune; intreaga educatie ar trebui îndreptata in directia protectiei mediului inconjurator.

Fiecare dintre noi poate contribui semnificativ la ameliorarea si protejarea mediului, fiecare gest, oricat de neinsemnat ar fi, conteaza pentru noi toti deopotriva.

 

 

COMISAR ŞEF

Larisa STOCHECI”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.