INS a reconfirmat oficial că anul trecut creşterea economică a țării a fost de  7%.   Detalii aici.

 Datele oficiale publicate  de INS după metodologia Eurostat infirmă propaganda și reconfirmă adevărul. România, prin aplicarea programului de guvernare al PSD, reușește o creștere economică record, care o plasează pe primul loc mondial. Doar Irlanda, China şi India mai înregistrează creşteri economice apropiate de  7%.

 • În 2016 România a avut o creștere economica de 4.8% bazată exclusiv pe o creștere a consumului de 6.8% și o reducere a investițiilor de 2%.
 • În 2017 România a avut cea mai mare creștere economică din lume la nivel mondial, de 7%!
  • 55% din această creștere economica a fost asigurată de 4 ramuri –industria ( 1,9 procente), agricultura (0,7 procente), „informaţii şi comunicaţii” ( 0,6 procente) şi „serviciile ştiinţifice şi tehnice”( 0,7 procente). În total, 3,9 procente din cele 7 procente ale avansului PIB!
  • Motorul acestei evoluții a fost industria, cu 1,9 procente, urmată de agricultură cu 0,7 procente.
  • Valoarea produsului intern brut în 2017 a fost de 856,4 miliarde lei, ceea ce înseamnă un plus de 94 mld. lei faţă de anul 2016, adică peste 20 de miliarde de euro!!!
  • Datele publicate azi de INS arată că 2017 a fost un an foarte bun din punct de vedere al investiţiilor publice şi private.
   • În anul 2017 investiţiile brute din economie (formarea brută de capital fix) s-au majorat cu 5,4% faţă de 2016.

Aplicarea programului de guvernare al PSD, votat de români, demonstrează cum o creștere economică record se regăsește și în buzunarele românilor fără a se pune în pericol investiţiile şi sustenabilitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.