Preşedintele executiv al PSD central Senatorul giurgiuvean Niculae Bădălău a participat, vineri, 2 martie, la Conferinţa Organizaţiei Judeţene a PSD Giurgiu. Invitat să ia cuvântul, preşedintele executiv al PSD central a făcut un scurt bilanţ al rezultatelor obţinute de guvernarea PSD, dar şi de autorităţile locale şi judeţene giurgiuvene.

„2017 a fost un an de excepţie pentru România. Am avut o creştere economică fantastică, am reuşit să mărim salariile, pensiile. De ieri, au venituri majorate substanţial şi medicii şi dascălii. Iată că ceea ce am promis în campania electorală facem.

Noi ne ţinem de cuvânt! Pentru 2018 avem un buget bun, un buget în care au fost prevăzute majorările şi încercăm, prin proiecte, să echilibrăm şi balanţa comercială. Mă refer, desigur, la creşterea economică bazată pe consum de alimente din import. Trebuie să echilibrăm acest lucru şi sunt programe ale Ministerului Agriculturii în acest sens. Ete vorba, în primul rând, despre produsele româneşti din carne de porc, pui. În acest moment, importăm peste 70% carne de porc, de exemplu, ceea ce este, în opinia mea, de neacceptat pentru România”, a spus Niculae Bădălău.

Din punct de vedere politic, liderul social-democrat le-a transmis colegilor giurgiuveni un mesaj de unitate.

Un partid puternic este un partid care se bazează pe unitate. Organizaţia PSD Giurgiu este o organizaţie puternică, iar acest lucru s-a văzut la ultimele alegeri, prin rezultate care ne-au plasat pe primul loc în ţară. Iar asta se datorează muncii dumneavoastră. Munca mea şi a colegilor mei a constat, ulterior, în implementarea de proiecte pentru a dezvolta judeţul nostru ca să putem ajunge şi noi din urmă celelalte judeţe.

Avem încă o problemă cu locurile de muncă bine plătite, avem o problemă cu sistemul sanitar, dar aici am înţeles că s-a reuşit câştigarea mai multor proiecte pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu. Încercăm să obţinem fonduri importante şi pentru unităţile sanitare de la Bolintin Deal şi Ghimpaţi. Acestea sunt teme prioritare, asta ne interesează. Lucrurile încep să se mişte în întreg judeţul.

Altfel, strict politic, ca preşedinte executiv îmi e mai greu, aici, la Giurgiu îmi era mai uşor. Să ştiţi, însă, că vin cu mare plăcere şi consider că mai avem în faţă 3 ani pe care îi vom încheia cu o guvernare PSD. Avem majorităţi solide, ba chiar avem cereri de la membrii altor partide să vină la noi. Însă, suntem atenţi cu oportuniştii. Ştiţi, când eşti la guvernare, pentru alţii e ca la borcanul cu miere…. Eu consider că oportunismul reprezintă una dintre cele mai grave boli ale politicului şi că este mai bine să formăm o echipă puternică.

Avem discuţii şi cu opoziţia, ei o ţin pe-a lor, dar era o vorbă, pe cel deştept dacă îl corectezi îl faci mai deştept, dar pe un prost dacă îl corectezi, ţi-l faci dujman. Ca o concluzie, drumul României este spre dezvoltare, este spre a fi un stat puternic şi independent, cu o justiţie corectă, o ţară în care copiilor noştri să le facă plăcere să trăiască. La nivel judeţean, îi felicit pe colegii de la Consiliul Judeţean, Marian Mina, Lucian Corozel, dar şi pe toţi primarii. Giurgiu se dezvoltă şi administrativ, dar şi politic, iată, aţi rămas uniţi, cu mici… discuţii. Dar, e ca în viaţă, acolo unde nu există dezbatere, nu există progres!”, a declarat Niculae Bădălău.

C. Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.