O conferinţă de presă în care a fost prezentat bilanţul activităţii desfăşurate de către autorităţile giurgiuvene, în zilele în care am fost sub avertizări de viscol, ninsoare abundentă şi temperaturi scăzute, a avut loc joi, 1 martie, la sediul Prefecturii.

Au participat prefectul Lavinia Crişu, subprefectul Adriana Puţaru, preşedintele Consiliului Judeţean, Marian Mina, şeful Jandarmeriei, colonel Daniel Ruşanu, maior Radu Covaci de la ISU Giurgiu, şeful Poliţiei Judeţene, Cătălin Ţone, şi şeful Poliţiei de Frontieră Giurgiu, Florian Răboj.

Prefectul Crişu a reamintit faptul că, din 25 februarie a fost constituit Centrul Judeţean pentru Conducerea şi Coordonarea Intervenţiilor, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii(ISU) Giurgiu.

“Mai întâi, au fost aduse din judeţ, fie la Spitalul Judeţean, fie la rude, persoanele dializate şi gravidele. O parte au refuzat şi au dat semnătură pe propria răspundere, dar, din fericire, nu am avut probleme. Apoi, am luat decizia închiderii şcolilor. Chiar dacă drumurile au devenit, treptat, practicabile, în municipiu, de exemplu, nu toate trotuarele au fost curăţate, dar şi temperaturile sunt foarte scăzute”, a spus Crişu.

Ea a vorbit şi despre colaborarea exemplară dintre instituţiile mai sus amintite.

“Am comunicat non-stop, am fost pe teren, la faţa locului. Le mulţumesc tuturor de la această masă, conducerii şi echipelor Enel, dar şi celor care au acţionat la deszăpezire. Ne-am ajutat între noi şi iată că, noaptea trecută, la ora 22.00, aveam toate drumurile deschise. Mai sunt mici probleme pe unele drumuri comunale, dar se lucrează şi acum peste tot. Şi noi, şi primarii ne-am unit forţele şi acest lucru s-a văzut. Nu am avut niciun sat izolat sau vreo situaţie de urgenţă fără soluţie. Cei care au rămas cu maşinile blocate în zăpadă nu au stat acolo mai mult de jumătate de oră. Drumul Naţional 5 a fost închis o singură noapte şi nu din cauza zăpezii, pentru că era la negru din prima seară, dar din cauza vizibilităţii care a fost… zero. Le mulţumesc încă o dată tuturor instituţiilor, primarilor pentru că s-au ajutat între ei. De 5 ani de când sunt prefect, niciodată nu am reuşit să acţionăm unitar, atât de bine şi de eficient”, a mai declarat prefectul Lavinia Crişu.

Ea a mulţumit, totodată, şi Poliţiei de Frontieră, dar şi poliţiştilor de la IPJ care au stat în stradă zi şi noapte, la -17 grade, ca să prevină orice incident. “Le mulţumesc şi pompierilor! Vă dau un singur caz, acela în care, la Crânguri, rămânând cu şenilata suspendată, au făcut drum săpând cu lopata, s-au legat unii de alţii şi au salvat oamenii de acolo. Toţi sunt nişte eroi şi le mulţumim!”, a subliniat prefectul Lavinia Crişu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.