Începând de la 1 martie 2018, se majorează salariile medicilor și profesorilor așa cum a fost prevăzut în Legea salarizării unitare, transmit reprezentanţii PSD.

Salariile profesorilor cresc în medie cu 20%, iar cele ale medicilor și asistenților cresc până la nivelul maxim din grila de salarizare, prevăzut pentru anul 2022. Atenție! Aceste salarii vor fi primite efectiv în mână la finalul lunii martie!

Astfel, Guvernarea PSD își respectă promisiunea din campania electorală de a majora substanțial salariile medicilor și profesorilor astfel încât aceștia să nu mai plece din țară și să ofere servicii de calitate în sănătate și educație.

  • Fluturașul de salarii al medicilor și profesorilor pentru luna martie va conține o sumă consistent mai mare în urma majorărilor de salarii prevăzute în Legea salarizării unitare.
  • Pentru medici, creșterile de salarii merg până la 122% pe net!, adică mai mult decât dublu bani în mână! Se ajunge practic anticipat la nivelul maxim prevăzut în grila de salarizare din 2022.
  • Guvernul și-a respectat astfel promisiunea din campanie de a mări substanțial salariile medicilor și de a opri exodul acestora din țară. Datorită acestor majorări, numărul medicilor care și-au depus dosarele la Colegiul Medicilor pentru a pleca din țară a scăzut cu 70% față de anul 2016.
  • La profesori creșterea este în medie de 20% pe net! În acest caz diferența rămasă până la nivelul din 2022, va crește cu câte un sfert în următorii patru ani.
  • Nu au de câștigat doar medicii și profesorii. Vor câștiga toți cetățenii acestei țări care vor beneficia de servicii medicale mai bune de  educație de mai bună calitate pentru copiii lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.