Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit aproximativ 1.200 articole textile, parfumuri şi încălțăminte, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, pe care doi cetăţeni, un turc şi un roman au încercat să le introducă ilegal în țară.

În perioada 21-22.02.2018, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute.

Astfel, au fost selectate pentru control mai multe mijloace de transport aparținând unor firme de transport internațional.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra a doua autocare, polițiștii de frontieră au descoperit, în calele acestora, cantitatea totală de 1.158 articole textile, parfumuri şi încălţăminte, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, s-a stabilit că posesorii bunurilor sunt un cetățean turc, in vârstă de 52 de ani şi o femeie, cetăţean român, în vârstă de 20 ani, şofer respectiv pasageră în mijloacele de transport internaţional. Cei doi au declarat că au cumpărat bunurile din diverse bazare din Turcia, cu scopul de a le comercializa și nu dețineau documente de proveniență sau certificate de calitate pentru acestea.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 263.400 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marca înregistrată pentru produse identice ori similare”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, cu modificările şi completările ulterioare.

                                     

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.