Sigur că nu încurajează fumatul şi nici atât nu poate fi vorba despre vreo instigare la folosirea pipelor, poate despre instigare… la iubire să fie vorba, însă un lucru este cert: expoziţia vernisată, luni, 19 februarie, la Muzeul Judeţean „Teohari Antonescu” încurajează evadarea din apăsătorul cotidian şi redescoperirea valorilor giurgiuvene, a artei şi tradiţiilor noastre, a istoriei şi a timpul liber petrecut cu folos. La Muzeu, desigur.

Noua conducere a instituţiei a dat, din nou, lovitura într-un timp foarte scurt, reuşind să aducă în lăcaşul de cultură specialişti, oameni de cultură giurgiuveni, dar şi oameni simpli, iubitori de frumos, la o expoziţie cum mai rar găseşti.

CLICK PE IMAGINI PENTRU A LE MĂRI!

Zeci de pipe alcătuiesc expoziţia „De dragoste şi tutun”, minuţios şi cu pasiune pregătită de Iulia Răbîncă.

„Piesele au fost adunate într-un timp îndelungat şi vobim despre ani buni. Ne-am propus, iată, să scoatem din depozite toate lucrurile interesante(…). Expoziţia de astăzi cuprinde obiecte de patrimoniu, unele de o valoare incomensurabilă precum Vasul cu Îndrăgostiţi, descoperit în 1975, la Malu Roşu, dar vechi de peste 6.000 de ani. Giurgivenii trebuie să fie mândri că au asemenea artefacte care trec prin milenii”, a spus la debutul evenimentului managerul Muzeului, Ionel Muscalu.

Iulia Răbîncă a explicat, la rândul său, că expoziţia reuneşte, sub însemnul dragostei, mai multe valori de patrimoniu. „Obiectele provin din descoperiri întâmplătoare sau cercetări arheologice efectuate în Giurgiu”, a spus Răbîncă.

Dacă doriţi să vedeţi colecţia de pipe din Giurgiu, să ştiţi că intrarea la Muzeu este liberă.

 

Mai multe imagini, AICI: https://www.facebook.com/pg/Giurgiu-Net-Oficial-1869080486709220/photos/?tab=album&album_id=2077197545897512

Text şi foto: Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.