Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit în calele a doua autocare, sute de parfumuri şi articole de încălţăminte, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, pe care două persoane  au încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 13/14.02.2018, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute.

Astfel, au fost selectate pentru control mai multe autocare aparținând unor firme de transport internațional.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra a doua mijlocace de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, în calele acestora, 254 bunuri constând în parfumuri şi încălţăminte, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, s-a stabilit că posesorii bunurilor sunt un cetățean turc, in vârstă de 40 de ani, şofer al unui mijloc de transport internaţional si o pasageră, cetăţean român, în vârstă de 39 de ani. Persoanele în cauză au declarat că au primit bunurile din Turcia, cu scopul de a le transporta până la Bucureşti și nu dețin documente de proveniență pentru acestea.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 31.400 lei, au fost retinute în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marca înregistrată pentru produse identice ori similare”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, modificată, iar persoanelor li s-a permis continuarea călătoriei, fiind cercetate în stare de libertate.

Poliţia de Frontieră Giurgiu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.