Cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Cancerului, marcată anual pe 4 februarie, reprezentanţii Asociaţiei Bolnavilor de Cancer si Hepatita Giurgiu si Asociatia “Prietenii de langa Tine” au desfăşurat o masă rotundă. Tema dezbaterilor a fost “Activităţi.  Obstacole. Provocări. Solutii la problemele bolnavilor oncologic din judetul Giurgiu”.

Cu aceeaşi ocazie, reprezentanţii ABCH au transmis câteva dintre datele referitoare la cazuri de cancer înregistrate în judeţul Giurgiu, informaţii transmite de către conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate.

Astfel, conform sursei citate: „În evidenta celor doi medici oncologi pe care îi avem – unul la Giurgiu si unul la Bolintin – au fost înregistraţi  667 de pacienţi în anul 2017, pacienţi care au primit medicaţie, atât din farmaciile cu circuit închis: farmaciile de spital  cat si din farmaciile cu circuit deschis. 

De asemenea, un numar de 593 de pacienti oncologici au primit, in anul 2017, medicatie pentru terapia durerii (de tip morfine ).

Acestia sunt pacientii aflati in evidenta celor doi medicii, dar o mare parte a pacientilor din judetul Giurgiu sunt in evidenta si sub supravegherea medicilor din clinicile din Bucuresti, iar despre acestia nu sunt detinute date la nivelul Casei de asigurari Giurgiu.

In anul 2017, la Giurgiu  nu au fost probleme cu aprovizionarea medicamentelor pentru pacientii oncologici.

Problema pentru care nu gasim solutie este cea a medicilor oncologi, nu reusim sa mai determinam macar un medic oncolog sa vina la Giurgiu, D-l Doctor Onisim de la Spitalul judetean fiind efectiv coplesit de numarul mare de pacienti care i se adreseaza.

O alta problema pe care voi incerca sa o rezolv in perioada urmatoare- existind deja demarate primele discutii – este cea a serviciilor medicale complementare , oferite de un psiholog pentru acesti pacienti oncologici”, se arată într-o informare transmisă celor de la ABCH de director CJAS Giurgiu, Florentina Popescu.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.