ISU Giurgiu este, fără îndoială, un exemplu pentru colegii din ţară în ceea ce priveşte dotările din ultimii ani, realizate prin proiecte cu fonduri europene. Proiectele au fost implementate de către Consiliul Judeţean Giurgiu, în parteneriat cu vecinii bulgari, a reamintit la prezentarea bilanţului activităţii pe 2017, şeful ISU Giurgiu, colonelul Emil Apostol.

Aşa cum am prezentat şi noi într-un articol anterior, valoarea acestora se ridică la aproape 18 milioane de euro. Vorbim despre proiecte precum EMES, EOCES, JAMES, cele finanţate prin POR, ce au însemnat achiziţionarea mai multor autospeciale, construirea Centrului de Comandă din Giurgiu, echipamente pentru scafandri, pregătirea acestora, şenilată şi aşa mai departe.

În prezent, un alt proiect îndrăzneţ, depus tot de către specialiştii Consiliului Judeţean Giurgiu, ISR(INVESTMENTS FOR A SAFE REGION: GIURGIU COUNTY AND RUSE DISTRICT) are o valoare de 6 milioane de euro. Emil Apostol a reamintit că, prin intermediul acestuia, la Giurgiu va fi amenajat un garaj pentru 10 autospeciale, dar şi un centru pentru pregătirea cadrelor SMURD, un atelier de revizii, o staţie mobilă de alimentare cu carburant, va fi achiziţionat un sistem de protecţie la intervenţii, mai multe autospeciale, sisteme de salvare şi camere de termoviziune.

La rândul său, secretarul de stat în Ministerul de Interne, doctor Raed Arafat a reamintit faptul că, la nivelul întregii ţări, principala sursă de dotare pentru ISU o reprezintă fondurile europene.

„Vorbim despre 100 de milioane de euro pentru exerciţiul financiar 2007-2013. Deja, pentru perioada 2015-2017, am accesat circa 90 de milioane. Dumneavoastră, Giurgiu, vă remarcaţi şi prin colaborarea bună pe care o aveţi cu vecinii bulgari”, a spus Arafat, enumerând inclusiv câteva dintre dotările avute în vedere pentru viitorul apropiat: echipamente complete pentru pompieri, reînnoirea parcului auto, mai ales în cazul SMURD, unde foarte multe ambulanţe au depăşit sute de mii de kilometri efectuaţi.

„Printr-o decizie a Guvernului, anul trecut, IGSU a devenit unitatea centrală de achiziţie a ambulanţelor şi deja, iată, evaluăm primele oferte. Referitor la resursa umană, situaţia IGSU se va agrava, dacă nu luăm rapid măsuri. Vorbesc despre pensionările din sistem, circa 1.000 de persoane anual. Acest număr trebuie înlocuit. Şi acest lucru trebuie făcut pe parcurs, ca să avem timp să-i pregătim(…) Provocările sunt complexe, dar noi avem obligaţia să fim pregătiţi pentru orice”, a mai spus Raed Arafat, la Giurgiu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.