În disperarea de a fi în centrul atenției liderii PNL au trecut de la exagarări și dezinformări la minciuni grosolane ca regulă și atitudine politică, transmit reprezentanţii PSD central.

Ultimul exemplu este cel al vicepreședintelui PNL Florian Câțu, care, pur și simplu, inventează informația că  România urmează să se împrumute masiv și ca este iminentă o criză la mijlocul anului…. este descalificant pentru un lider și un partid politic să ridice minciuna la rang de acțiune politică cotidiană. În egală măsură este și periculos, pentru noi toți, pentru că induce confuzie, seamănă neîncredere și poate determina o percepție temporară greșită dar cu efecte negative asupra țării.   

  • Evident, este integral fals. România nu intenționează să contracteze niciun împrumut extern ori intern masiv, de la organisme financiare internaționale sau de la un grup de bănci private, interne sau internaționale, în contextul unei așa zise  situații de criză.
  • Dezmințierea oficială aici. Minciuna  aici.
  • România va continua să se împrumute intern și extern în 2018, în aceleași coordonate ca și-n anii anteriori, atât pentru acoperirea deficitului bugetar cât și pentru rambursarea scadențelor.
  • Împrumuturile României se fac transparent potrivit unui program indicativ public. Informații oficiale  aici.
  • În 2018 necesarul total brut de finanțare guvernamentală este de 74 de miliarde de lei din care 27 de miliarde de lei sunt echivalentul deficitului bugetar previzionat (2,97% din PIB) iar restul de 47 de miliarde de lei reprezintă volumul datoriei de refinanțat.

Foarte important!

  • DATORIA PUBLICĂ ESTE RELEVANTĂ, NU ÎN CIFRĂ ABSOLUTĂ, CI RAPORTATĂ LA PIB!
  • ÎN 2017 DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI A REPREZENTAT 36,4% DIN PIB, MAI MICĂ DECÂT ÎN 2016 CÂND A FOST 37,6% DIN PIB!
  • ROMÂNIA A AVUT ÎN 2017 A 5 A CEA MAI MICĂ DATORIE GUVERNAMENTALĂ DIN UNIUNEA EUROPEANĂ – 35,7% DIN PIB.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.