Sursă: Facebook

„PARAZIȚII SOCIALI #REZIST

S-a întâmplat să se lipească o ființă de voi, să se poarte frumos, pentru că are nevoie de ceva și să dispară după ce a primit ce are nevoie și să reapară dacă tratamentul prescris de specialist nu și-a făcut efectul? ESTE PARAZITUL SOCIAL #REZIST.

Există oameni care nu se pot descurca fără proptele, fără sprijin educațional în viață, atunci când ajung într-un mediu nou, caută în primul rând o proptea. Iar aceste proptele, devenite ONG-uri te detectează precum căpușele. Imediat îți sar în cârcă. Paraziții sociali #rezist sunt produsul acestor căpușe.

De exemplu, paraziții sociali #rezist spuneți-le și “PIEȚARI” sunt caracterizați prin faptul că se agață între ei, ca un ciorchine pe puntea unui vas pe cale să se scufunde – se agață unii de alții, se sprijină între ei, într-o disperare a conștiinței că nu există niciun fel de plasă pe care să cadă moale ca apoi să se ridice și s-o ia de la capăt. Ei sun totuși #rezistenții, oameni dispuși să facă tot felul de compromisuri morale ca să se apere, să aibă siguranță, un viitor stabil prin piețe sau aiurea. Auzim des că trăim într-o republică, ROMÂNIA, în care există democrație, și e foarte bine . E perfect. Pentru mulți protestatari, „dreptatea” și „justitia” sunt sinonime, dar această abordare este mai mult decât greșită.

În România sunt zeci de cazuri care demonstrează că justiția este, de multe ori, opusul dreptății. Bineînțeles că este greu să vorbim despre dreptate, deoarece termenul este o evaluare fadă a binelui sau a răului. Așa că, atunci când ne facem că nu înțelegem ceva sau, alții ne spun că acel ceva nu trebuie să fie înțeles (vezi #rezist), ne apucăm de proteste. Și -atunci auzi țipătul disperat după libertate .

La mini protestul din 20 ianuarie 2018 mult mediatizat și bineînțeles parazitat s-a strtigat libertate și nu vrem justiția nu știu cui, vrem dreptate. O definiție simplă a libertății ar fi că omul este liber atunci când poate acționa în conformitate cu dorințele sale sau, în altă ordine de idei, în absența oricărui fel de restricție dar practic, libertatea de care dispui tu ca om poate însemna anularea libertății altuia, ceea ce nu ar fi corect. Libertatea fiecăruia trebuie exercitată în conformitate cu legile statului al cărui cetățean ești și nu altfel !

Libertatea nu este dreptul de a face ce vrem ci de a face ce se cuvine, legal. Ca să fiți liberi haștagiştilor, trebuie să fiți morali și nu paraziți sociali fiindcă abia atunci nu veți mai avea probleme de a înțelege ce e bine și ce e rău. Dacă veți fi lăsați de mama CĂPUȘĂ !

Nea MIRCEA”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.