Subiectul votului negativ dat ieri de PNL-iști, în ședința Consiliului Județean Giurgiu, a fost, de asemenea, dezbătut în cadrul conferinței de presă de azi a PSD Giurgiu.

Chiar secretarul general adjunct al PSD central, Codrin Ștefănescu, a criticat dur atitudinea celor din PNL și a amintit că un caz similar a avut loc, în aceeași zi, în Capitală.

”Cu tristețe am aflat de la colegii mei de problema din ultima ședință a Consiliului Județean Giurgiu. Mă refer la votul negativ dat proiectului privind reabilitarea și modernizarea Spitalului Județean. Același lucru s-a întâmplat și în București, probabil ați văzut deja. PNL și USR, în bătălia lor politică, au dat un vot împotriva românilor. Trebuie să fii inconștient să votezi împotrivă sau să te abții, la proiecte ce vizează sănătatea! PNL cu Orban în frunte știu doar să meargă la proteste și să strige: Cine nu sare, ia cu condamnare! Nu există justificare, logicăp sau rațiune în a vota împotriva modernizării sistemului sanitar românesc!”, a spus Codrin Ștefănescu, prezent la conferința de presă a PSD Giurgiu.

Ieri, președintele Consiliului Județean, Marian Mina, a făcut oficial declarații pe acest subiect, iar în conferința de astăzi a venit cu precizări.

”Trebuie tras un semnal de alarmă, după ceea ce s-a întâmplat în ședința de ieri! Vorbim despre un obiectiv foarte important, Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, pe care toți ni-l dorim modern și dotat la standarde europene! În acest caz, nu trebuie să primeze culoarea politică a vreunuia dintre noi sau felul ședințelor de consiliu în care aprobăm proiecte privind Spitalul! Este strigător la cer să invoci tot felul de motive: că nu ți s-a deschis e-mailul, că ședința a fost extraordinară și așa mai departe, ca să dai un vot negativ! Noi ne-am străduit ca SJU să intre în linie dreaptă pentru reabilitare… Dacă eu am greșit pentru că nu știu ce n-a conținut titlul proiectului de hotărâre, dacă eu am greșit că trebuia să trimitem Hotărârea CJ în aceeași zi la ora 13.00, ca proiectul să poată fi urcat pe SEAP, dacă eu sunt vinovat… atunci îmi cer scuze public! Dar problema aici nu e de tipul ședinței, ci că vorbim despre modernizarea Spitalului Județean!”, a declarat Marian Mina.

Președintele CJ Giurgiu a mai spus, la întâlnirea de azi cu presa locală că îi consideră ”iresponsabili” pe consilierii județeni ai PNL. ”Consider că s-a întâmplat și pentru că liderul lor de grup este un popândău. Cred că dacă erau doamnele Mihuț, Neagu sau Gavrilă, lucrurile ar fi stat altfel. Îl rog pe Nicușor Iacob să se ridice din genunchi, așa cum stă acum în fața șefului de la partid, și să voteze în interesul cetățenilor județului Giurgiu, așa cum a jurat.

După cum ați observat, la orice proiect vizează dezvoltarea județului, consilierii PNL votează împotrivă sau se abțin.  Este strigător la cer și giurgiuvenii trebuie să știe acest lucru!”, a mai declarat Marian Mina.

Purtător de cuvânt al PSD Giurgiu, deputatul Cristina Elena Dinu a vorbit, la rândul său, despre acest subiect.

”Am promis, în campania electorală, alături de colegii mei din PSD, că Spitalul Județean de Urgență Giurgiu și, de altfel, toate unitățile sanitare din județ reprezintă o prioritate pentru noi. Noi ne ținem de cuvânt, dar lucrurile nu se pot realiza de pe-o zi pe alta. Pașii sunt mărunți, dar se fac, iar eforturile nu pot fi contestate.

Faptul că promisiunile noastre se și concretizează, ei bine, acest lucru devine o problemă… O problemă politică pentru adversari care își spun: de ce să facă ei ceva? Cu toate că, în ceea ce privește Spitalul Giurgiu, au avut multă vreme la dispoziție să se ocupe de acesta. Da, Spitalul nostru e cum e pentru că nu s-a mai investit acolo de multă vreme și asta vrem noi să facem acum. Pentru că giurgiuenii merită să fie tratați în cele mai bune condiții. Nu are de ce să se scuze un om(referitor la Marian Mina, n.r.) care a vrut să facă ceva pentru semenii săi, ci aceia care au spus ”noi ne abținem la urgențele voastre!”. Adică la ale giurgiuvenilor. Aștept scuze publice de la consilierii județeni care au dat votul negativ proiectului privind Spitalul Județean de Urgență. Indiferent dacă îți spune președintele de partid cum să votezi, tu trebuie să nu uiți că ești giurgiuvean și să dai un vot de conștiință!”, a subliniat Elena Dinu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.