Aş fi scris mai întâi de toate: PENIBILI!, dar am convenit cu un coleg din presă că îi las lui onoarea…

Circul a revenit în Consiliul Judeţean Giurgiu. Circarii?! Unii dintre consilierii judeţeni ai PNL Giurgiu, reanimaţi, evident, de către politicianul „fără bărbăţie” cum, practic, s-a autodescris Marin Anton, atunci când a motivat decizia de a nu demisiona de la şefia PNL Giurgiu.

Două puncte au fost pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare convocate de îndată pentru joi, 18 ianuarie. Primul vizează predarea către Ministerul Dezvoltării a amplasamentului Spitalului Nou, respectiv a corpurilor C1 şi C2 în vederea unor ample lucrări de reabilitare şi modernizare.

„Această investiţie urmează să fie urcată pe SEAP şi dacă cei de la CNI nu au imobilele în administrare nu pot demara procedura”, a spus din capul locului preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina.

Cu temele făcute de „pe pietonală”, Florian Velicu şi Nicuşor Iacob(foto jos) au transformat dezbaterile într-o tragi-comedie memorabilă. Mai întâi, Velicu a strâmbat din nas că de ce nu scrie în titulatura proiectului de hotărâre şi până când va fi dat în adminstrare obiectivul către CNI… (acest lucru arată, clar, cât de „pregătit” este într-ale administraţiei)

Mina şi colegii din aparatul propriu au încercat să îi explice că, LOGIC!, nici nu poate fi ştiută perioada respectivă ce depinde, LOGIC!, de procedura de licitaţie şi, ulterior, de cea efectivă a lucrărilor. Apoi, consilierul juridic Daniela Pătru i-a explicat lui acest Velicu’ Contra, cu Legea în faţă, de ce nu e cazul să treci toată documentaţia în titlu… şi sunt toate detaliile în proiectul de hotărâre propriu-zis. LOGIC!

Marian Mina a punctat că urgenţa a venit din  faptul că predarea amplasamentului trebuie realizată până azi, la ora 13.00.

Aaaaa, atât i-a trebuit lui Velicu(foto jos)- să afle că a existat o convorbire telefonică în acest sens. „Prin telefon comunicaţi???”. Cu o sprânceană ridicată, preşedintele CJ Giurgiu a declarat că această comunicare cu CNI pentru investiţiile atât de necesare la Spitalul Judeţean Giurgiu se realizează pe toate căile: e-mail, telefon, fax… Oficial.

„Mda, nu ca domnul Boerescu care trimite demisia pe… Whatsapp”, a zis Mina.

Printre alte justificări care mai de care privind votul negativ, pregătit de „acasă” şi pe care le cunoaşteţi deja, cea mai cea nu poate fi decât: de ce nu au fost transmise materialele cu nu ştiu câte zile înainte?(„Documentaţia o aveţi de ieri, de la 15.00, de ce nu aţi citit-o?”, le-a spus Mina, „Nu mi s-a deschis e-mailul”, a replicat, jenant, Velicu)

Moment în care consilierul judeţean PSD Aurelia Dobre(foto jos, stânga) a cerut cuvântul şi le-a dat PNL-iştilor una peste obraji de s-o ţină minte: „Dacă observaţi, atât în Bucureşti, cât şi în întreaga ţară, opoziţia este ÎMPOTRIVA reabilitării sau construirii de spitale! Se întâmplă şi în Capitală, cu cel mai mare spital din ţară, dar, iată şi aici! De fapt, se repetă istoria pentru că voi sunteţi cei care aţi închis spitale! Voi, PDL-PNL sunteţi împotriva spitalelor, să le modernizăm sau să le construim. Voi şi cu Băsescu!”.

Şi s-a gândit să grăiască iar proaspăt unsul Nicuşor Iacob care, după ce-a zis numai prostii la fiecare luare de cuvânt, i-a „trântit-o” şi p-asta lui Marian Mina, când preşedintele i-a atras atenţia că sunt urgente proiectele şi că nu înţelege votul împotrivă al PNL-iştilor: Noi nu votăm împotrivă, noi ne abţinem!

Şi tot Nicuşor a completat, mai târziu: Noi ne abţinem la urgenţele voastre!

Bravo, frate, eşti „şmecher”, nu? Păi, ţine-o tot aşa întru scăderea procentului PNL Giurgiu la un minim istoric! Dacă se poate şi mai jos, după cel de la locale, parlamentare…

Atât la proiectul privind Spitalul Judeţean Giurgiu, cât şi la cel privind un proiect european cu bulgarii pentru dotarea ISU şi a Direcţiei Judeţene de Transport, PNL-iştii s-au abţinut, adică AU DAT UN VOT NEGATIV! Vă rugăm respectuos, lăsaţi-ne cu: vrem să se facă, dar nu suntem de acord cu şedinţele extraordinare, nu ni se deschid e-mailurile,  că nu ne mai păcăliţi!

Niciodată!

Noi vrem să avem Spital modern, drumuri bune, instituţii dotate cu tot ce le trebuie, încetaţi voi cu demagogia şi politica duse la extrem şi de care îi acuzaţi pe alţii!

P.S.: „Conform legii, pentru obiectivele de investiții propuse a fi finanțate în cadrul programului, altele decât construcțiile noi, beneficiarii predau amplasamentele pe bază de protocol Companiei Naționale de Investiții, pe durata de realizare a investiției. CNI derulează procedurile de atribuire a contractelor de prestări servicii, de execuție de lucrări, în conformitate cu prevederile în vigoare. Până la această dată, CJ Giurgiu a pus la dispoziția CNI acordurile și avizele, expertiza tehnică și cea energetică a imobilului, necesare demarării obiectivului. Menționăm că SJU Giurgiu, precum și terenul aferent aparțin domeniului public al județului Giurgiu, conform HG 968/2002”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre care a trecut, graţie majorităţii PSD-ALDE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.