Astăzi, 15 ianuarie 2018, Ziua Culturii Naţionale, este ziua în care celebrăm 168 de ani de la naşterea ”Luceafărului” poeziei româneşti, poetului „nepereche” , românului „absolut” – MIHAI EMINESCU.

Mihai Eminescu – poet, prozator, jurnalist şi gânditor, este considerat de cititorii români şi de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatură română. Opera sa a fost tradusă şi publicată în peste 60 de limbi.
Despre nici un alt scriitor român nu s-a vorbit şi nu s-a scris mai mult decât despre Mihai Eminescu.

Biblioteca Judeţeană „IA Bassarabescu „ Giurgiu, Secţia Împrumut pentru Adulţi împreună cu elevi ai Şcolii Gimnaziale „Academician Marin Voiculescu”, însoţiţi de doamna bibliotecar Petcu Mariea şi doamnele învăţătoare şi profesoare Petra TogoeCecilia PopaLuminita PeiaAlina MustateanuMonica TeodorescuAmelia TudoracheMari StanefIrina Veronica NideleaFlori Opris au marcat acest eveniment printr- o manifestare culturala (prezentare viaţă şi operă, montaj literar artistic, expoziţie pictură si carte tematică) dedicată poetului.

Biblioteca Județeană

Mai multe imagini de la eveniment, dar și filmarea activității desfășurate la sediul Bibliotecii, din șoseaua București, pe pagina de Facebook a instituției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.