Invitaţi, seara trecută, la conferinţă de presă, am avut ocazia să-i salutăm pe membrii Biroului Politic Judeţean al PNL Giurgiu, care ieşeau de la şedinţa săptămânală. O întâlnire specială, fără dubiu, după recentele păţanii ale lui nea Anton, ză boss.

Fără mişto, la momentul convocării noastre, a jurnaliştilor, am crezut vreo 28 de secunde că, totuşi, poate chiar au un strop de onoare şi-şi văd de procese, lăsând activitatea politică pe seama celor care n-au atare probleme. Şi care poate se mai şi pricep. Măcar la crearea unei echipe… (Aşa cum le pretind altora, desigur!)

Unii dintre membrii BPJ au ieşit cu capetele plecate, bănuiesc că aşa se întâmplă mai mereu, alţii rânjind a „stabilitate”. A lor, adicătelea. A fost evident, încă de atunci! Marin Anton n-are vreun gând să „ia o iniţiativă bărbătească ”, vorba domniei sale, şi să demisioneze onorabil, aşa cum le cer el şi PNL-ul, în general, tuturor celorlalţi, pentru muuuult mai puţin!

Întrebat în conferinţă de presă ce crede Ludovic Orban despre cazul său, Anton a zis că i-ar fi spus şefu ăl mare că, aţi ghicit, vor fi respectate prevederile statutare. Adică, dacă nu e condamnat sau arestat, poate să stea liniştit cu fundul pe scaunul de „lider” politic, fie el şi numai al unei biete filiale.

Anton a lăsat să se înţeleagă faptul că Orban la rându-i i-ar fi lăsat la alegere: onoarea sau… nu.

„Cel care ar putea să ia o iniţiativă bărbătească, aşa, în forţă, aş putea să fiu eu! Dar nu o să las PSD-ul să se bucure de chestia asta, aşa că o să rămân preşedinte!”.

Zbang! Anton a precizat că, la şedinţa menţionată, ar fi primit un vot de încredere din partea liberalilor giurgiuveni… L-am întrebat dacă a avut unanimitate, a recunoscut că nu, ridicând din umeri a „şi ce?”, fără să intre în detalii. Nici nu mai avea sens.

Înţelegeţi despre cine vorbim?

*Fotografia este un trucaj-pamflet

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.